Treći dan Sinema siti festivala

Ovogodišnju festivalsku kampanju Sinema sitija, na vizuelnom i programskom planu, obeležiće naši reditelji, glumci, kamermani, montažeri, dizajneri zvuka i producenti.

Ovogodišnju festivalsku kampanju Sinema Sitija, na vizuelnom i programskom planu, obeležiće naši reditelji, glumci, kamermani, montažeri, dizajneri zvuka i producenti.

Cinema City kroz program Cinema Now želi da predstavi savremeni domaći film novih, mladih, talentovanih i perspektivnih autora i podrži ih u stvaranju, oblikovanju i razvoju budućnosti našeg filma. Cinema Now je koncipiran kao programski prostor za mlade, talentovane i uspešne filmske stvaraoce, koje čine neki od naših najperspektivnijih reditelja, glumaca, kamermana, montažera, dizajnera zvuka i producenata, a održaće se u bioskopu Arena i u Pozorištu mladih.

Cinema Now će publici približiti njihov rad, aspiracije i uspehe, a samim tim i naš film danas i pravac njegovog razvoja u budućnosti. Prostor za predstavljanje mladih i talentovanih filmskih stvaralaca biće otvoren kroz različite festivalske sadržaje. Nekoliko programskih selekcija predstaviće filmove ovih autora.

Up to 10.000 Bucks je međunarodna selekcija filmova snimljenih budžetom manjim od 10.000 dolara, a Hungry Days izbor najboljih ranih ostvarenja autora iz celog sveta. Obe su namenjene afirmaciji novih autora, dok će se kroz Nacionalnu klasu prikazati već ostvareni uspesi i premijere mladih domaćih filmskih stvaralaca. Prateći festivalski programi služe susretu, upoznavanju, razmeni kontakata i razvoju saradnje između filmskih autora, predstavnika filmskih festivala i institucija, različitih generacija i zemalja, kao i edukaciji kroz radionice, master klasove, diskusije i tribine.

Trećeg dana filmskog festivala "Cinema City" novosađani će moći da pogledaju oko 20 filmova na šest lokacija. Tokom redovne prodaje, od 16. do 23. juna, posetioci Festivala će moći da kupe ulaznice za sve projekcije u Gigstixu do 15h. Od 15h do početka projekcije ulaznice će se prodavati na lokacijama SNP, Katolička porta-info desk, Arena Cineplex i Kulturni centar Novog Sada, za projekcije koje će biti prikazivane na tim lokacijama. Cena ulaznice je 150 dinara.  

Srpsko narodno pozorište

17:30 - Ljubav i modrice
20:00 - Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem
22:30 - Laku noć, gospođice  

Katolička porta

21:15 - Osvajanje
23:15 - So moga života

Arena Cineplex - sala 1

16:00 - Istočni Stokholm
18:00 - Umetnost ljubavi
20:00 - Donoma
22:30 - Zverinjak

Arena Cineplex - sala 3

20:00 - Zaustavljen na putu
22:00 - Master-klas iz filmske režije

Arena Cineplex - sala 4

18:00 - Noćni oblici
20:30 - Ave
23:00 - Američki torzo

Kulturni centar Novog Sada

17:00 - Archeo
19:00 - Srede  
19:00 - Mojecipele
19:00 - Na drugoj obali
19:00 - Plaža
21:00 - Zvuk okoline
23:00 - Lice revolucije

Detaljnu satnicu i opis filmova možete pogledati ovde.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti