FOTO: Izgladnele radnike primio "niži funkcioner Marko"

Radnike i radnice "Noviteta", koji štrajkuju zbog neisplaćenih zarada i doprinosa, u Gradskoj kući nije želeo da primi niko od nadležnih funkcionera, pa su krojačice razgovor obavile sa "nižim funkcionerom Markom".
Izgladnele radnike i radnice "Noviteta", koji štrajkuju zbog neisplaćenih zarada i doprinosa, u Gradskoj kući nije želeo da primi niko od nadležnih funkcionera, pa su krojačice razgovor obavile sa "nižim funkcionerom Markom".

Potpredsednica sindikata "Solidarnost" i radnica ove firme Aleksandra Ignjatović kaže za 021 da su zbog nebrige gazde Dragana Đurića zaštitu pokušali da pronađu u gradskim i pokrajinskim insititucijama.

"Mi smo došli ovde da pokušamo preko gradske vlasti da dođemo do rešenja, da nam pomognu, da poguraju malo našeg gospodina većinskog vlasnika da ispoštuje naša prava, koja non-stop krši poslednje dve godine", kaže ona.

Isplaćena zarada za deset radnih dana

Problemi o ovim preduzeću su konstantni, jer radnicima plate svako malo kasne, doprinosi se ne isplaćuju, a radni staž se ne povezuje, zbog čega su mnogi onemogućeni da odu u penziju. Ignjatovićeva dodaje da se Đurić, inače poznat i kao predsednik Fudbalskog kluba "Partizan", štrajkačima javio tek šesti dan štrajka i isplatio im zarade za deset radnih dana.

"Nama je od aprilske zarade isplaćeno svega 7-8 hiljada, sa obrazloženjem da smo preostalo vreme proveli u štrajku. Đurić nam je za doprinose rekao da 'će se srediti'. Nikom više ne verujemo na reč, zato smo i izašli na ulicu", besna je Ignjatovićeva.

I kada je ima, plata u nekadašnjem tekstilnom gigantu ne prelazi dvadesetak hiljada dinara. Zagarantovana minimalna cena radnog sata je svega 84 dinara, a pošto se radi na normu, dešava se da pojedine krojačice posle mesec dana rada iz firme izađu sa svega 10-12 hiljada dinara. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

 

  • солидарац

    21.06.2012 03:23
    браво за СЕЉАКА
    ЧЕСТИТАМ ! ПОГОДИЛИ СТЕ У ЦЕНТАР-ПРАВА ИСТИНА ! ! !
  • 20.06.2012 13:20
    Šutanovac zida zgradu sa tim likom, očito je ko ga štiti i gde su pare od zarada.
    Tadiću aktiviraj se ili i ti dobijaš deo?
  • ZZ

    20.06.2012 10:09
    @seljak
    Ajde nemoj da filozofiraš, znaš šta sam mislio.
    A ti udario po filozofiji.
    Ako rade za 20.000 a dobiju 12.000 jesu "jadne".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti