Nikog ne interesuje lažna diploma Tihomira Simića

Prosvetna inspekcija nije se bavila slučajem lažnog doktorata na osnovu kojeg je platu primao bivši direktor "Elektrovojvodine" Tihomir Simić, saznaje Radio 021.
Prosvetna inspekcija nije se bavila slučajem lažnog doktorata na osnovu kojeg je platu primao bivši direktor "Elektrovojvodine" Tihomir Simić, saznaje Radio 021.

Prema rečima inspektorke za visoko obrazovanje Mile Dobanovački, niko nije podneo zvaničan zahtev za proveru verodostojnosti Simićeve diplome, zbog čega postupak nije ni pokrenut.

Prema njenim rečima, Pokrajinski sekretarijat za nauku, u čijoj je nadležnosti i pokrajinska prosvetna inspekcija, nema saznanja ni da li je vršeno priznavanje Simićeve visokoškolske isprave, budući da je bivši direktor "Elektrovojvodine" u svojoj biografiji naveo da je doktorirao van Srbije, na havajskom univerzitetu Western Pacific.

Kako je u avgustu otkrio 021, fakultet na kom je Simić navodno doktorirao zatvoren je maja 2006. zbog prodaje diploma preko interneta. Prema sudskoj presudi, diplome koje su "studenti" ovog fakulteta dobili nisu prihvatljive prilikom zapošljavanja, dok u određenim naučnim poljima naučna zvanja dobijena na ovom fakultetu predstavljaju osnov za krivično gonjenje samih akademaca.

Simić je postao direktor na predlog Lige socijaldemokrata Vojvodine, a koeficijent za njegovu platu značajno je uvećao priloženi doktorat, koji niko nije proveravao. Na mestu direktora "Elektrovojvodine" u oktobru ga je zamenio Srđan Kružević iz Jedinstvene Srbije, kojoj je podelom partijskog kolača na republičkom nivou pripalo ovo preduzeće. (M. Sovilj - miodrag@021.rs)

  • 07.12.2012 08:58
    Ako To9mislav Nikolic ima INSTANT diplomu....

    a pravi diplomasi, ne samo da peku pljeskavice,
    nego CISTE KANALIZACIJE u firi koja obavlja takav posao,
    pravi diplomasi voze TAKSI
    pravi diplomasi SU NA BIROU RADA
    pravi diplomasi su na MARGINAMA zivota...

    Zasto, jer imaju ZNJANJA a takav kvalitet u ovoj tkzv drzavi nije preporucljiv
  • Big Lale

    07.12.2012 08:05
    Ništa novo
    Smešno je da je čoveka sa napriznatom "havajskom" diplomom i košuljom, zamenio čovek sa diplomom iz Sokolca ili šta već.
    LSV je predložio onog prvog a SNS onog drugog. Iako sam autonomaš, ne vidim suštinsku razliku u kadrovanju jednih i drugih, tj. partitokratija nema granica bez obzira da li je predlog Ligin ili DS-a ili SNS-a ili ...
    Činjenica je da nikom ne odgovaraju školovani, uspešni i obrazovani, mnogo je važnija partijska lojalnost i to je zapravo jedina osobina koja se ceni na kadrovskim listama. Uz to, mesto rođenja i školovanja nije dobro da bude Novi Sad.
    Jedan od najnovijih primera je promena direktora Muzeja Vojvodine, iako su i on i njegov naslednik kadrovi LSV-a, iako mi nije jasno kako neko može biti kadar LSV-a a pri tome i članica Nacionalnog saveta mađarske nacionalne zajednice u APV?! Možda nema formalnih ograničenja, ali bi moralnih moralo da bude, za Ligu svakako! Ili je, gđice Jerkov, mađarski nacionalizam bolji i prihvatljiviji od srpskog!?
    Znači, važna je samo spremnost da se stranka koja te podržava, podrži po svaku cenu. U suprotnom, možeš imati ne znam ni ja kakve rezultate, nisi interesantan.
  • 07.12.2012 07:38
    "Treba li zbog kupljenih ispita ponistiti sve ispite od te godine?"

    Da sam ja legalno polagao te godine na tom fakultetu, prvi bih tražio da se svi ispiti provere.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti