Vlado Georgiev ipak na Trgu za doček

Doček Nove godine na Trgu slobode ipak će koštati 20 miliona dinara, a Vlado Georgiev je najavio da će opremu za koncert platiti iz svog džepa.
Doček Nove godine na Trgu slobode u Novom Sadu ipak će koštati 20 miliona dinara, a prva zvezda biće Vlado Georgiev, koji je najavio da će opremu za koncert platiti iz svog džepa.

Crnogorski kantautor kaže da se na ovaj potez odlučio nakon "negativne medijske kampanje koja je vođena protiv dočeka".

"Kad je čovek u prilici da sebi ugodi, onda to treba i da iskoristi. Meni je jako ugodno što, nakon gnusnih laži tabloida koji služe za potpalu, mogu javno da kažem da je sve potpuno drugačije i da ću pomoći ovom gradu da uštedi na opremi", kaže Georgiev.

Direktor Kulturnog centra Novog Sada Andrej Fajgelj kaže da mu je žao što postoje ljudi koji misle da vojvođanska prestonica ne treba da napravi veličanstven doček Nove godine. "Ja Novi Sad posmatram kao centar Srbije, kao Srpsku Atinu, i mislim da mi ne smemo da imamo kompleks niže vrednosti i stav da mi ne treba da organizujemo najveće kulturne događaje u Srbiji, pa i regionu", kaže Fajgelj.

Na pitanje novinara o honorarima za muzičare, Fajgelj nije želeo da da odgovor, već je samo naveo da će Georgiev inkasirati duplo manje novca od cifre od 5 miliona dinara, koja se pojavljivala u medijima. Pevač kaže da ta cifra nije za njega, već za njegov bend.

"Kafanski muzičar za Novu godinu u proseku zaradi hiljadu evra, a ja mojim ljudima želim da platim po dve hiljade. I pevam džabe vašem gradu, i još doniram opremu", kaže Vlado Georgiev.

Pored njega, na Trgu će pevati i Sergej Ćetković (koji već ima zakazane rasprodate koncerte u Novom Sadu za večeras i sutra), Slobodan Trkulja i hor Viva Vox. Fajgelj je najavio da će svečanosti biti upriličene i za katolički i pravoslavni Božić, kao i Srpsku novu godinu, ali nije želeo da iznosi detalje vezane za te proslave. (Miodrag Sovilj - miodrag@021.rs)

Komentari 120

  • 31.12.2012 14:26
    Pogledaj dom moj andjele
    Andjele,andjele,vidis li nisam sasvim svoj,vidis li da sirotinji uzimam poslednji znoj,andjeleeeee...
  • 18.12.2012 19:11
    SK
    Novosadjanka
    I da zaboravila si da napomenes da ce donirati za ozvucenje tj ceo koncert ce verovatno raditi BARBA MUSIC kome ce on platiti da rai ozvucenje!!!!
    Bas me interesuje "ko je vlasnik firme"?
  • 18.12.2012 08:02
    ?
    Ko je uopšte taj lik?
    Šta on peva?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti