Novi Sad predstavnik Srbije na prvom Svetskom prvenstvu u šahu

Na Svetskom prvenstvu gradova u šahu koje će biti održano u Al Ainu (Ujedinjeni Arapski Emirati) od 21. decembra, Srbiju će predstavljati grad Novi Sad.

Na Svetskom prvenstvu gradova u šahu koje će biti održano u Al Ainu (Ujedinjeni Arapski Emirati) od 21. decembra, Srbiju će predstavljati grad Novi Sad.

Boje Novog Sada braniće olimpijska reprezentacija Srbije u sastavu: Ivan Ivanišević, Robert Markuš, Miodrag Perunović, Nikola Sedlak i Dušan Popović.

- Na poslednjoj olimpijadi u Istanbulu naša reprezentacija osvojila je 14 mesto, od 155 ekipa koje su učestvovale, što im je i omogućilo odlazak na prvo Svetsko prvenstvo gradova u Al Ainu. Novi Sad će tako ući u anale kao grad koji je predstavljao Srbiju na prvom svetskom kupu u šahu - rekao je predsednik Zone FIDE 1.5. Miroslav Kopanja.

- Novi Sad ima bogatu šahovsku tradiciju, najstariji šahovski klub u Srbiji i na Balkanu i sjajne velemajstore koji su ostavili traga u zemlji i u svetu. Zbog toga će Grad nastaviti da podržava ovaj sport i njegovu popularizaciju - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević. Ujedno je pozvao privredne subjekte da finansijski pomognu reprezentaciju pred ovo važno prvenstvo.

  • 1 NS

    15.12.2012 14:24
    Ideja je super
    Bila na Štrandu betonska tabla. Ispred Spensa ima bleda. U dvorištu Jovine gimnazije prevelika.
    Glavna mana šaha, pored zaraznosti, je što nema fizičkog kretanja. A ima stresa. Pa jedva da se može svrstati u zdrave sportove.
    Džinovske table bi eliminisale i taj problem!

    Što se tiče Novosadskog kluba, tu je desetak igrača iz svetskih prvih 100 odprilike. Neverovatna koncentracija kvaliteta uz mizernu promociju.
  • Marina

    14.12.2012 16:06
    Lepo, ali
    Uf, kako ovakva vest prija,lepo je pročitati.
    Još kad ne bi bilo onog "malog dodatka" u vidu poziva na finans.pomoć reprezentaciji...Ovaj Grad može da izdvoji 20 miliona za doček,a njegov gradonačelnik traži pomoć za reprezentaciju-jel to normalno?
  • Tamara

    14.12.2012 15:45
    Sve je to lepo...
    ali ne mogu da verujem da jedan Novi Sad, pogotovo sa takvom sahovskom istorijom, mislim na najstariji sahovski klup u Srbiji i na Balkanu, nema po parkovima sahovskih tabli, kao ni na betonu iscrtanu tablu koja se igra dzinovskim figurama. http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:307207-Tasmajdan-na-64-polja
    A Republika Srpska ima u Banjaluci i to nekoliko, cak ima i Doboju.
    Bar toliko bi moglo da se ulozi od strane grada, pogotovo zbog ove vesti, 14 od 155, svaka cast...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti