DS traži da se zaustavi progon inspektorke Srđanov

Novosadski odbor DS zatražio je od gradonačelnika Miloša Vučevića da "hitno prekine progon" načelnice prosvetne inspekcije Ljubice Srđanov.

Novosadski odbor DS zatražio je od gradonačelnika Miloša Vučevića da "hitno prekine progon" načelnice prosvetne inspekcije Ljubice Srđanov.

Uz podsećanje da je rezultatima rada zaslužila Februarsku nagradu grada i da je jedan od najuglednijih stručnjaka za prosvetu u regionu, DS je u saopštenju naveo da Ljubica Srdjanov nije član nijedne partije, ali su "nekom očigledno zasmetali njeni razultati, ugled i nepokolebljivost".

"Zahtevamo da gradonačelnik povuče rešenje o smeni i utvrdi okolnosti i namere onih kojima je ova poštena, stručna, vredna i ugledna žena zasmetala. Na takvim ljudima počiva uredjenje i život našeg Grada i Demokratska stranka će uvek stati u njihovu odbranu", navodi se u saopštenju.

DS je ocenio da je "potpuno jasno da koalicija na vlasti apsolutno nema kadrovskih kapaciteta" i da ne sme dozvoliti da se u pitanje dovodi funkcionisanje najvažnije oblasti života gradjana, kao što je prosveta. Ta stranka je pozvala sve institucije, gradjane, medije i intelektualce da se pridruže u borbi protiv "estradizacije, banalizacije i degradacije Novog Sada" i potpišu peticiju protiv razrešenja Ljiljane Srdjanov.

"Gradonačelniku su predočeni razlozi za smenu"

Vršilac dužnosti načelnika Gradske uprave za obrazovanje Branko Novaković potvrdio je Tanjugu da je zatražio smenu Ljubice Srđanov, koja je njegova pomoćnica. "Gradonačelniku su predočeni razlozi za njenu smenu", rekao je Novaković i naveo da Srđanov, ako predlog bude uvažen, više neće biti glavna prosvetna inspektorka, ni njegova pomoćnica.

Novaković je naveo da su tvrdnje sindikata samo proizvoljna insinuacija i da ima pravo da bira svoje saradnike. "Sindikat bi trebalo da zna koga zastupa", kaže Novaković i navodi da će o njegovom predlogu da se smeni Srđanov odlučiti gradonačelnik Novog Sada.

Gradska uprava za obrazovanje zatražila je smenu dugogodišnje načelnica gradske prosvetne inspekcije Ljubice Srdjanov i da umesto nje bude postavljena Mirjana Lukić Marinković, za koju mediji navode da je sedam godina radila kao krupije u kazinima. Mirjana Lukić Marinković radi dve i po godine u prosvetnoj inspekciji i po struci je profesorka ruskog jezika, a u biografiji ima i pet godina radnog iskustva u kazinu novosadskog hotela "Park" i dve godine u kazinu u Moskvi.

"Meni je referenca da je gospođa Marinković profesor ruskog jezika", rekao je Branko Novaković.

  • aca

    16.01.2013 01:30
    Lako
    MA sve ce se resiti lako samo da nema zaposljavanja kao pre, sto su radili zuti,
    zaposle u jednom danu 130 radnika u jednoj firmi, o zemljo otvori se.. A ovo je nista, zaboravice se koliko sutra.
  • NN united

    11.01.2013 22:02
    ironija
    imala je gospodja Srdjanov svojih "svetlih" trenutaka, kad su bila otpustanje kolege i zaposljavanje nekoga njoj bliskog u jednoj uglednoj srednjoj skoli u gradu.
    a da ne govorimo o tome dok je bila direktor u futogu...

    narod bi rekao da je djavo dosao po svoje...
  • 11.01.2013 20:19
    Bilo bi lepo kada bi prosvetna inspekcija bila neutralna, ali nazalost nije! Kada se dogadjau problemi u prosveti nemate kome da se obratite, jer je inspekcija korumpirana..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti