Sutra smena rukovodstva Novosadskog sajma, Lukač novi direktor?

Posle višemesečnog natezanja "Novosadski sajam" bi u četvrtak trebalo da dobije novo rukovodstvo, što bi značilo smenu aktuelnog upravnog odbora i generalnog direktora Gorana Vasića.
Posle višemesečnog natezanja "Novosadski sajam" bi u četvrtak trebalo da dobije novo rukovodstvo, što bi značilo smenu aktuelnog upravnog odbora i generalnog direktora Gorana Vasića.

Ova informacija potvrđena je u gradskoj upravi i u Udruženju malih akcionara.

"Postigli smo dogovor o izboru novih organa i definisanju nove i uspešnije poslovne politike preduzeća", kaže Spasoje Bjelica, predsednik tog udruženja. "Za nas je rezervisano i mesto u novom Nadzornom odboru koji će, u skladu sa novim propisima, umesto dosadašnjeg Upravnog odbora, biti najviši organ posle skupštine", priča on.

Bjelica je, sa 6.837 akcija najveći pojedinačni akcionar, a "Novosadski sajam" sa ukupnim prihodom od oko 900 miliona dinara ili osam miliona evra godišnje, jedno od najmoćnijih, a time i najatraktivnijih preduzeća u gradu.

U sadašnjem upravnom odboru, na čijem čelu je Predrag Zagorčić iz DS i koji bi u četvrtak trebalo da bude razrešen, mali akcionari, nisu imali predstavnika. S druge strane, Grad u njemu još predstavlja Božidar Protić, takođe iz DS, dok je zastupnik kapitala Republike Srbije Zoran Mandić iz URS.

Mandić će sigurno ostati i u budućem Nadzornom odboru, što je potvrdila i Vlada Srbije, dok će gradska vlast umesto Protića delegirati nekog drugog. Očekuje se i da će, odmah po formiranju, novi Nadzorni odbor smeniti i aktuelnog generalnog direktora Gorana Vasića, takođe kadra DS.

Po nalogu Privrednog suda, organizacija skupštine poverena je Draganu Lukaču, aktuelnom predsedniku Regionalne privredne komore Novi Sad, koji je, istovremeno i kandidat za novog generalnog direktora Sajma.

  • Vašar

    14.03.2013 19:24
    Vreme je i bilo. Sajam je samo bleda senka onoga sto je bio
  • TNT

    14.03.2013 18:57
    Logicna promena rukovodstva sajma, bilo je i vreme.
  • Pereca

    14.03.2013 18:22
    Svasta
    Polovina kometatora nije ni malo informisan.
    Lukac je covek od velike profesionalne struke i na prvom mestu dobar i pametan covek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti