Pavličić ćuti o sukobu interesa

Gradonačelnik Igor Pavličić Novosađanima i dalje ne otkriva da li će biti gradonačelnik Novog Sada, odnosno da li će zbog sukoba interesa morati da se odluči za tu ili funkciju poslanika u Skupštini Vojvodine.

Gradonačelnik Igor Pavličić Novosađanima i dalje ne otkriva da li će biti gradonačelnik Novog Sada, odnosno da li će zbog sukoba interesa morati da se odluči za tu ili funkciju poslanika u Skupštini Vojvodine.

Pavličić, koji je danas prisustvovao uručenju pomoći Sigurnoj dečijoj kući, bio je raspoložen samo za izjavu tim povodom. "Nemojte molim vas. Mislim da je tema takva da... Nalazimo se u Centru za socijalni rad i predmet ovog skupa danas jeste pomoć koju treba da uručimo. Za sva pitanja možemo naknadno", kaže Pavličić.

Međutim, Pavličiću je pitanje o sukobu interesa Radio 021 pismeno uputio još 17. marta, ali od tada, iz njegovog kabineta, odgovor nismo dobili.

Podsetimo da je direktorka Agencije za borbu protiv korupcije, Zorana Marković, nedavno za Radio 021 izjavila da Pavličić neće moći da zadrži dve funkcije. Ona je potvrdila da je svim poslanicima koji su zatražili saglasnost za vršenje više funkcija taj zahtev odbijen, te da im je ponovoljeno da moraju da se opredele samo za jednu, kao i da će, ako to ne učine, Agencija pokrenuti postupak za povredu zakona.

Zorana Marković nam je izjavila da to što je 19 poslanika Skupštine Vojvodine iz poslaničke grupe "Za evropsku Vojvodinu", koji obavljaju više javnih funkcija, odlučilo da ne napušta ni jednu do odluke Ustavnog suda, Agenciju ne sprečava da pokrene postupak protiv njih. (D.S.)

  • autoritaran

    01.05.2010 09:36
    ah, ah, cutanje je tako EVROPEJSKI i transparentno
  • uvijek budan

    30.04.2010 16:46
    sve se menja - osim mehanizma
    a sta, zar ocekujete da ce da progovori, da se izjasni? vlasti se menjaju, smenjuju se partije - mehanizam opstaje. i to je to! cemu dalje komentarisanje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.