Još ništa od novih autobusa

Iako Gradsko saobraćajno preduzeće skoro tri godine nije nabavilo ni jedan novi autobus, niko od predstavnika tog preduzeća i gradskih vlasti ne može da precizira kada će vozila biti kupljena.

Iako Gradsko saobraćajno preduzeće skoro tri godine nije nabavilo ni jedan novi autobus, niko od predstavnika tog preduzeća i gradskih vlasti ne može da precizira kada će vozila biti kupljena.

Kako Radio 021 saznaje, ponovni pokušaj nabavke trebalo bi da usledi nakon rebalansa budžeta, kada će se znati koliko će novca Grad moći da izdvoji za kupovinu autobusa.

U Gradskom saobraćajnom kažu da za nabavku imaju 190 miliona dinara odobrenih prošle godine iz gradskog budžeta, te da je trenutno važeći plan da iz gradske kase ove godine dobiju još 203 miliona. Planirano je i uzimanje kredita od 300 miliona dinara, što bi trebalo da bude dovoljno za kupovinu ukupno 25 novih autobusa.

Ipak, konačni broj, kao i vreme raspisivanja javne nabavke, zavisiće od rebalansa gradskog budžeta, potvrđuju u Gradskom saobraćajnom i ističu da za sada jedino znaju da će uskoro morati da u skladu sa zakonom odbiju "Mercedesovu" ponudu za šest autobusa, koju su krajem prošle godine prihvatili.

Na to su prinuđeni zbog toga što je državna Komisija za zaštitu prava ponuđača delimično poništila postupak nabavke, posle prihvatanja žalbe koju je podnela kompanije "Tedom". U Gradskom saobraćajnom ističu da je i poslednji pokušaj nabavke autobusa propao iz formalno-pravnih razloga. (Dejan Stojičić)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.