Više cene ne disciplinuju vozače

Znatno više cene uklanjanja nepropisno parkiranih vozila, koje se primenjuju već četvrtu nedelju, nisu značajnije naterale vozače da automobile u većoj meri parkiraju na mestima dozvoljenim za to.

Znatno više cene uklanjanja nepropisno parkiranih vozila, koje se primenjuju već četvrtu nedelju, nisu značajnije naterale vozače da automobile u većoj meri parkiraju na mestima dozvoljenim za to.

Pauk služba "Parking servisa" je pre poskupljenja, dnevno uklanjala i do 50 nepropisno parkiranih vozila, a portparol ovog preduzeća, Radovan Jeknić, kaže za Radio 021 da se ovih dana ukloni samo nekoliko automobila manje. "Neki podaci govore da je to tu negde. Ali, dosadašnji statistički podaci sa sajma pokazuju da je negde za 10 odsto više automobila u prekršaju, bez obzira na to što je cena viša", kaže Jeknić.  

Podsetimo da je nakon prvomajskih praznika, na snagu stupila republička odluka kojom su utvrđene zajedničke cene za uklanjanje nepropisno parkiranih vozila u svim gradovima Srbije. Od tada, odnošenje vozila težine oko 800 kilograma košta oko 5.000 dinara, dok se uklanjanje džipova, teških do četiri i po tone, naplaćuje oko 16.000 dinara. (D.S.)

  • lence

    28.05.2010 06:32
    lence
    Zbog straha od odnosenja vozila i placanja kazni uvek gledam da se parkiram po proipisu, medjutim, to je vrlo cesto nemoguce uciniti prosto zato sto nema mesta za propisno parkiranje.
  • platio

    27.05.2010 18:26
    život skratio
    To što piše nije istina. Ja platio 9.000 + policija + zajebancija. A onda proverio cene i cene idu samo za pauka do od 6000 do 22.250 + policija + zajebancija tako da ova informacija nije istinita. Em lažu za cene em pauk radi bez policije sa nekom kvazi video opremom koja nije ni malo zakonita. Tako da ko vidi da mu prilaze kolima bez policije motku u šake.
  • stari NS

    27.05.2010 17:07
    znaci da jos nije dovoljno skupo, ajmo za jos 150% da dignemo pa da disciplinujemo sabane sto su ne tako davno stigli u NS, drugacije nemoze kad razumeju samo jezik sile

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.