Ambasadori zemalja EU u Novom Sadu

Grupa ambasadora zemalja Evropske unije, predvođena šefom delegacije Unije u Srbiji, Vinsentom Dežerom, posetila je danas Skupštinu i Vladu Vojvodine.

Grupa ambasadora zemalja Evropske unije, predvođena šefom delegacije Unije u Srbiji, Vinsentom Dežerom, posetila je danas Skupštinu i Vladu Vojvodine.

Tu posetu je predsednik pokrajinske Vlade, Bojan Pajtić, iskoristio da se pohvali da je u proteklih 10 godina, kroz 200 različitih kompanija, u Vojvodinu  uloženo više od pet milijardi evra direktnih stranih investicija, od čega je više od četiri petine iz zemalja Evropske unije. Pajtić kaže da je sastanak bio važan, zato što su na njemu rezimirane mere pokrajinske Vlade, koje se sprovode kroz aktivnosti Razvojne banke i VIP fonda, te podrške u proseku od 1.300 evra za svako novootvoreno radno mesto.  

"Upućujemo zajednički poziv investitorima iz Evropske unije da došu na naše područje, jer će imati saradnju s jednom administracijom koja je odgovorna, koja prati svaku stranu investiciju 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Iskustva su, kako su nam prenele ekselencije, izrazito pozitivna. Dakle, ni jedan investitor iz zemalja Evropske unije nije otišao sa našeg područja, nego naprotiv, mnogi proširuju svoja poslovanja", kaže Pajtić.

Pokrajinski premijer dodaje da je trenutno najznačajniji partnerski projekat izgradnja Žeželjevog mosta, za koji su Pokrajina i Grad obezbedili polovinu novca, koliko je obezbeđeno i iz fondova Evropske unije. "Lobirali smo za još neke infrastrukturne projekte, za koje očekujemo podršku evropskih fondova. Kao najvažniji bih naveo tunel kroz Frušku goru, koji je od egzistencijalnog značaja, ne samo privrednog, nego i ekološkog, i ne samo za Frušku goru, nego za celu Vojvodinu", kaže Pajtić.

Osim saradnje Vojvodine s Evropskom unijom i investicijama, šef delegacije Unije u Srbiji, Vinsent Dežer, kaže da se razgovaralo i o napretku Srbije i Vojvodine u ostvarivanju prava nacionalnih manjina, predstojećim izborima za nacionalne savete, te drugim političkim temama, poput primene novog Statuta Vojvodine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.