Auto trke i danas na Mišeluku

Novi Sad je ovog vikenda, posle šest godina, ponovo domaćin auto trka na Mišeluku.
Novi Sad je ovog vikenda, posle šest godina, ponovo domaćin auto trka na Mišeluku.

Program počinje u 12 časova. Ulaznice su 300 dinara i mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Gigstiksa, kao i na Mišeluku na dan trke.

Ideja organizatora je da vrate dugogodišnju tradiciju održavanja auto trka na Mišeluku, koje datiraju od davne 1984, a kako kažu, sada je dobra prilika za to jer ujedno žele da obeleže i 30-godišnji jubilej.

Zamenik gradonačelnika Vladimir Stojković rekao je da su trke na Mišeluku uvek bile prepoznatljivi znak grada i da je zadovoljan što se posle niza godina vraćaju jer je ideja da se time vrati stari "šmek" Novom Sadu. Organizatori ove trke, iz auto kluba "Petro Max", kažu da su početkom godine došli na ideju da obnove tradiciju održavanja auto trka na Mišeluku i da su uz podršku grada uspeli u tome.

Darko Pađen, jedan od organizatora, rekao je da će se takmičenje bodovati za Nacionalni šampionat Srbije: "Preko 80 takmičara iz Srbije i regiona takmiči se u sedam klasa, koje će biti grupisane u četiri divizije. Kao specijalni gost doći će i Asanović iz Crne Gore koji će pokušati da obori rekord staze."

Samoj trci prethodio je javni čas, usmeren na promociju bezbednosti u saobraćaju, posebno na ugrožene kategorije kao što su deca, omladina, motociklisti i starije osobe. Ukazuje se na probleme ponašanja u saobraćaju koje je moguće promeniti i smanjiti broj nastradalih, koji se na nivou Srbije godišnje kreće oko 600 osoba.

Najveći problem auto trka, tokom prethodnih godina, bile su velike saobraćajne gužve u gradu tokom trke. Jedan deo od prihoda otići će za najugroženije građane Srbije pogođene poplavama.

  • x

    18.06.2014 09:28
    kolaps
    izmestiti trke u pusta sela po vojvodini da malo ožive a ne blokirati grad!
  • 16.06.2014 11:00
    more mrsh!
    Je*ite se i vi trke! 2 sata sam izgubio da stignem do Kamenice i nazad. Da zatvore najveci izlaz (ulaz) iz grada zbog nekoliko napaljenih de*ila?!?!? Coece!!!
  • 15.06.2014 20:40
    http://auto.blog.rs/blog/auto/sport/2014/02/12/povratak-miseluka-posle-pet-sezona-pauze

    Naglasak je na ilegalnim trkama!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti