Vučević: Novi direktori nemaju vremena za oklevanje

Skupština grada danas razmatra predloge da se promeni osam direktora javnih preduzeća i tri člana Gradskog veća nakon pregovora u okviru vladajuće koalicije da SNS preuzme veću ulogu u vlasti.

Skupština grada danas razmatra predloge da se promeni osam direktora javnih preduzeća i tri člana Gradskog veća nakon pregovora u okviru vladajuće koalicije da SNS preuzme veću ulogu u vlasti.

Kako je dogovoreno na pregovorima koji su potrajali dva meseca, koalicioni partneri naprednjaka SPS, SPO, Treća Srbija i 3D će se odreći pojedinih resora i preduzeća i na ove rukovodeće funkcije će biti postavljeni kadrovi SNS-a.

Na Skupštini će danas biti postavljeni vd direktori, pri čemu nisu svi kadrovi SNS, nego i osobe iz tih preduzeća. Uglavnom se radi o osobama koje su malo poznate javnosti i koje će rukovoditi gradskim firmama dok se ne obave konkursi za izbor direktora, jer prema Zakonu o javnim preduzećima, generalni direktori mogu da budu izabrani samo preko konkursa.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da ljudi koji su predloženi na rukovodeća mesta u javnom sektoru nemaju mnogo vremena za oklevanje i da moraju odmah da krenu na posao.

- Svima njima je poslata jasna poruka da nema nesmenjivih direktora i nema nesmenjivih članova Gradskog veća i zato oni znaju šta im je činiti - rekao je Vučević.

On je dodao i da naprednjaci nisu razmišljali da neko ispadne iz vladajuće koalicije. - Jedini kriterijum opstanka u vlasti u narednom periodu biće rezultati rada - naveo je Vučević.

On je naveo i da će rebalans gradskog budžeta najverovatnije biti u julu i dodao da se nada da će ove godine biti dva rebalansa, a da će taj drugi biti u septembru ili oktobru i da će se odnositi na rešavanje problema u šest najugroženijih javno-komunalnih preduzeća u gradu.

Gradsko veće je dobilo tri nova člana, pri čemu odbornici opozicije iz SRS, DS, NDS i LSV nisu glasali.

Vanja Vučenović (SNS) će zameniti Milanku Brkić (SNS) na mestu člana zaduženog za kulturu, Vladimir Stojković (SNS) će zameniti Nikolu Ćirovića (3D) na mestu člana za komunalnu oblast, a Vladimir Jelić (SPO) će zameniti Radomira Dabetića (SPS) na mestu člana za obrazovanje. Takođe, Belu Kurinu (3D) sa mesta člana Gradskog veća za socijalnu politiku, zameniće Ćirović koji je do sada vodio komunalnu oblast.

Skupština je usvojila završni račun gradskog budžeta za 2013. godinu. Usvajanju završnog računa prethodila je burna rasprava odbornika. Poslanici iz redova opozicije izneli su niz zamerki na realizaciju budžeta i to u njegovom investicionom delu koji je realizovan sa nešto više od 60 odsto.

Za usvajanje završnog računa budžeta za 2013. grada Novog Sada glasalo je 42 odbornika gradskog parlamenta, protiv je bilo osam, a 14 odbornika nije učestvovalo u glasanju.

Sednica je počela minutom ćutanja za žrtve poplava u Srbiji.

Komentari 100

  • che guevara

    17.06.2014 11:43
    tako je....
    gospodine vucevicu nema oklevanja, neka odjednom pokradu to sto je ostalo od prethodnih i da zakljucamo kapiju....
  • radnik stana

    17.06.2014 11:26
    mnogo direktora je proslo kroz nasu kapiju, samo je malo domacina bilo, vratite nam te domacine i postene ljude, a Cobrdu odmah dajemo u paketu sa svim njegovim pulenima... ne mozemo vise izdrzati, ni materijala, ni goriva, svaki dan sve manje skupstina stanara, liftova... a za ruckove, alkohol i goriva za njihova vozila uvek ima...spasite nas gradonacelnice
  • Anonimus

    17.06.2014 06:50
    Ko kaže da nemaju vremena, direktor "Stana"se u tome pokazao, ono što je trebao odraditi u januaru još uvek nije...a tek za plate ioma vremena , još uvek nije isplatio oktobar i novembar 2013....a ove godine isplaćuje pola minimalca mesečno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti