Sević i Cvetković u trci za novog predsednika GO SPS

U subotu 1. novembra su izbori u Gradskom odboru SPS-a, a za novog predsednika nadmetaće se Siniša Sević i Slobodan Cvetković.
U subotu 1. novembra su izbori u Gradskom odboru SPS-a, a za novog predsednika nadmetaće se Siniša Sević i Slobodan Cvetković.

Sinoć je održana sednica Gradskog odbora, uz dogovor da se ne ide u javnost s informacijom o tome šta se dešavalo na samoj sednici.

Međutim, naš izvor tvrdi da je skoro celokupno članstvo dalo podršku aktuelnom predsedniku Seviću i da je osnovni razlog pozitivan rezultat. - Mi smo jedan od retkih odbora koji je zabeležio pozitivan pomak od izbora 2012. do poslednjih 2014. - kaže on.

S druge strane, druga strana tvrdi da njihov kandidat ima podršku većine članova novosadskog odbora, kao i mladih socijalista. Izvor iz drugog krila dodaje da će, u slučaju da Cvetković pobedi, uz Sevića otići će i njegov najbliži saradnik Đorđe Petrović, trenutno na funkciji potpredsednika GO.

- Ono što ne ide u prilog Seviću i Petroviću na predstojećim izborima je što Cvetkovića podržava Ivica Dačić, a u Statutu stranke piše da izbor predsednika gradskog i pokrajinskog odbora mora da verifikuje predsednik partije. To im je i lično u četvrtak predočio Žarko Obradović. Obradović im je preneo stav rukovodstva partije da mora doći do promena, posebno zbog nezadovoljstva JS i PUPS-a trenutnom saradnjom sa SPS u Novom Sadu, ali i sa koalicionim partnerima u gradskoj vlasti - kaže on.

Sević i Petrović nisu političari koji su prepoznati u javnosti i za koje obični Novosađani znaju. Sevićevo ime se tu i tamo provuče u medijima jer predsedava sednicama gradskog parlamenta. Njihovi protivnici tvrde da uspeh koji beleži SPS u Novom Sadu može da se pre svega prepiše prepoznatljivosti Dačića u javnosti, a ne njihovim činjenjem.

Ipak, konačnu reč daće članstvo, a ime novog predsednika gradskih socijalista znaće se za dve nedelje. (Slobodan Krajnović)

Komentari 126

  • IVV

    25.10.2014 21:08
    Ko gubi ima pravo da se ljuti...
    Ekipa u kojoj su BABIĆ i BARIŠIĆ pa to mora da izgubi ... Mora... Pozdrav od ex kolege iz IVV .
    Ko je sa vama radio sve zna kakva je ekipa u kojoj ste vi ...
  • 23.10.2014 09:51
    Pančevo, Subotica i Novi Sad
    Neverovatni privatni pokrajinski odbor SPS Dušana Bajatovića je dao predlog da se raspuste gradski odbori u najvećim gradovima pokrajine. Izgleda je pokrajinski šef "Bahatović" izgubio kompas čim su mu u njegovoj pokrajini najveći okrenuli leđa
  • социјалиста

    22.10.2014 21:57
    нормално
    нормално се настављају изборни процеси у оквиру организације СПС НС ,и видимо се на изборној конференцији ,пуно другарских поздрава од социјалиста новог сада

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti