Novi Sad nema dovoljno vatrogasaca

Veliki problem u radu vatrogasno-spasilačke brigade u Novom Sadu predstavlja nedovoljan broj vatrogasaca, rečeno je prilikom obeležavanja Dana vatrogasno-spasilačkih jedinica.

U Vatrogasnom domu danas je obeležen Dan vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Kako je rečeno, veliki problem u radu vatrogasno-spasilačke brigade predstavlja nedovoljan broj vatrogasaca, kojih ima samo 94, iako je za Novi Sad predviđeno čak 155 radnih mesta, a evropski standardi propisuju da na hiljadu stanovnika bude jedan vatrogasac.

- Veoma smo ponosni što u našem gradu postoje i rade ljudi poput vas, koji u najtežim situacijama pomažu ugroženima i spasavaju živote i imovinu. Ponosni smo što vam je prosečno vreme izlaska na intervenciju svega 45 sekundi, iako smo svesni da su oprema, vozila i uslovi u kojima radite često nedovoljni i neadekvatni. Zbog toga će se Grad, kao i do sada, zalagati da se u budžetu nađu sredstva koja bi omogućila nesmetano funkcionisanje vatrogasne brigade - rekao je predsednik Skupštine grada Siniša Sević.

On je naveo da je određena lokacija i da su u toku pripreme za izradu projekta nove vatrogasne stanice, a u narednom periodu očekuje se i nabavka vatrogasnog vozila i dodatne opreme.

Pre tačno 180 godina, na zahtev kneza Miloša Obrenovića, potpisana je Uredba o gašenju požara.

  • Stanko

    08.11.2014 04:55
    Ko to plaća
    U Evropi za lažni poziv ili poziv da skinu mačku sa drveta plaća onaj ko poziva pa se ne poziva za glupost i služba vatrogasaca ne trši-rasipa toliko novca i ostaje za nabavku opreme.
  • 07.11.2014 14:02
    "Pre tačno 180 godina, na zahtev kneza Miloša Obrenovića, potpisana je Uredba o gašenju požara."
    To važi za Srbiju ili Republiku Srbiju, budući da u Vojvodini vatrogasna služba, u različitim oblicima, postoji od vremena Marije Terezije. Dakle, bar 230 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti