Džin tonik čizkejk - poslastica za sve fanove čuvenog pića

Ako ste ljubitelj pića džin i tonik, sigurno će vam se svideti ova slatka poslastica inspirisana ovim pićem.
Koristite tonik po izboru, a ukoliko pazite na kalorije krem sir zamenite sirom smanjene masnoće, piše Index.hr.
Delimo sa vama ovaj lak i relativno brz recept.
Šta vam treba?
 
Sastojci za podlogu:
 
250 gr keksa
150 gr putera
1 korica limete
 
Nadev:
 
150 ml džina
150 ml tonika
70 gr šećera
5 listića želatina
5 kašika vode
600 g krem sira
300 ml slatke pavlake, ohlađene
100 g šećera u prahu
sok jedne limete
16 kriški limete
jedna korica limete
 
Priprema
 
Prvo pripremite podlogu - usitnite keks u blenderu do teksture peska, a puter otopite i dodajte keksu. Narendajte koricu limete, ubacite u blender i još malo kratko izmiksajte sve.
 
Smesu prebacite u kalup od 26 centimetara, pritisnite prstima kako bi se uhvatila za ivice kalupa i prebacite ga u frižider dok pripremate punjenje.
 
Za pravljenje nadeva, prvo rastopite želatin tako što ćete njegove listiće staviti u zdelicu i prelijte vodom i ostavite 5 minuta da nabubri.
Zatim treba da u lonče ulijete džin, tonik i šećer, zagrejte na laganoj vatri sve dok se šećer ne otopi. Sklonite sa vatre i ubacite želatin. Mešajte dok se želatin ne rastopi i ostavite sa strane.
 
Potom, iscedite limetu koju ste narendali u podlogu, a slatku pavlaku izmiksajte u čvrst šlag.
 
U veću posudu stavite krem sir, šećer i sok limete i miksajte na srednjoj brzini 2 do 3 minuta. Potom smanjite brzinu miksanja i postepeno ulivajte mešavinu s džinom i na kraju nežno varjačom umešajte pripremljeni šlag.
 
Rasporedite nadev po podlozi i stavite u frižider minimalno 5 sati, najbolje preko noći. Pre posluživanja ukrasite tortu narendanom koricom i kriškama limete.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Jedna varijanta pite s krompirom ili krompiruše

Krompiruša je jedno od onih jela koje miriše na detinjstvo, na dom i jednostavnu, toplu kuhinju. Skromna, a bogata ukusom, ova pita idealna je za doručak, lagani ručak uz čašu jogurta, ili večeru.

Krofne na malo zdraviji način

Danas vam donosimo recept za zdrave krofne koje su pečene (ne pržene), napravljene od zdravih sastojaka, ali i dalje ukusne.