Recept dana: Banatska masna pogača

Uz svaki obrok, najbolje ide domaća pogača.

Kada jednom isprobate ovaj recept, uvek ćete mu se vraćati.

Da biste pripremili banatsku masnu pogaču, potrebno je:

1 kg brašna

1 svež kvasac

malo mleka

malo mlake vode

so

mast

Priprema se na sledeći način:

Rastvorite kvasac u malo mlakog mleka, pa kada nadođe, sipajte brašno.

Dodajte so i postepeno po potrebi mlaku vodu.

Gledajte da Vam testo ne bude previše tvrdo. Kada zamesite smesu, razvucite je i stavite u rernu.

OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • :P

    28.09.2016 09:09
    U salo.
  • Ја

    27.09.2016 21:53
    "*"
    А где нестаде маст ?
  • ste

    27.09.2016 15:03
    ode mast u propast
    A mast?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.

Šta nikad ne bi trebalo raditi s limunom

Limun je jedna od najkorišćenijih namirnica u kuhinji - dodajemo ga u vodu, prelive, kolače, ribu, čaj... Međutim, koliko god bio zdrav i svestran, postoje stvari koje jednostavno ne bi trebalo raditi