Sastojci:
Za kokos punjenje:
150 g rendanog kokosa
3–4 kašike kokosovog ulja (istopljenog)
2–3 kašike meda ili javorovog sirupa (po ukusu)
2–3 kašike kokosovog mleka ili običnog mleka (biljnog ili kravljeg)
Za čokoladni preliv:
100 g tamne čokolade (70 odsto kakao ili više)
1 kašika kokosovog ulja
Priprema:
U činiji pomešajte kokos, otopljeno kokosovo ulje, med i mleko. Mešajte dok ne dobijete smesu koja se može oblikovati rukama. Ako je previše suva, dodajte još malo mleka.
Oblikujte smesu u male pravougaonike ili kuglice. Poređajte ih na tacnu obloženu papirom za pečenje i stavite u zamrzivač na 20–30 minuta da se stegnu
U manjoj šerpici ili na pari otopite čokoladu zajedno s kašikom kokosovog ulja dok ne postane glatka.
Ohlađene kokos čokoladice umačite u otopljenu čokoladu (pomoću viljuške) i vratite na papir za pečenje.
Vratite u frižider ili zamrzivač još 15 minuta da se čokolada stegne.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar