
Sočna piletina iz rerne sa povrćem: Ručak bez stresa

Savršen recept za užurban radni dan, ali i za vikend kada želite da se opustite bez previše stajanja pored šporeta.
Sastojci
4 bataka ili karabataka (ili belo meso po želji)
3 krompira
2 šargarepe
1 crvena paprika
1 tikvica
Maslinovo ulje
So, biber
Suvi začin, origano, ruzmarin
2 čena belog luka (po želji)
Priprema
Zagrejte rernu na 200°C.
Povrće očistite i isecite na krupnije komade.
U velikoj činiji pomešajte povrće sa malo maslinovog ulja, začinima i belim lukom.
Piletinu posolite, pobiberite i premažite sa malo ulja i začina.
U tepsiju poređajte povrće, a preko njega meso.
Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite 30 minuta.
Zatim skinite foliju i pecite još 20 minuta dok piletina ne porumeni, a povrće omekša.
Savet
Uz ovaj obrok možete poslužiti i grčki jogurt ili laganu zelenu salatu za osveženje.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar