Ova pasta sa tikvicama i limunom upravo je takva - jednostavna, osvežavajuća i gotova za manje od 20 minuta.
Neće vam trebati mnogo vremena, a sigurno ćete uživati.
Sastojci (za 2 osobe)
200 g testenine (penne, fusilli ili spaghetti)
2 srednje tikvice
2 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka
Sok i narendana korica 1 neprskanog limuna
30 g badema (listići ili krupno seckani)
So, biber po ukusu
Sveže peršunovo lišće za dekoraciju
Priprema
Tikvice operite i narežite na tanke polumesece.
Badem kratko tostirajte na suvoj tavi dok ne zamiriše, pa odložite.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte sitno seckan beli luk i tikvice. Dinstajte 5–6 minuta, dok ne omekšaju, ali zadrže oblik.
Testeninu skuvajte "al dente", sačuvajte pola šolje vode od kuvanja.
Tikvicama dodajte limunov sok i koricu, ubacite testeninu i malo vode od kuvanja da se napravi lagani sos.
Umešajte bademe, pospite peršunom i po želji dodajte još maslinovog ulja.
Posluživanje
Ako želite još bogatiji ukus, pospite parmezanom a pasta je svakako odlična i hladna.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 1
Mick
Bolje je slaninica!
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar