Letnji hit sa mirisom Mediterana: Brancin s limunom i svežim biljem

Ovaj mediteranski klasik je idealno jelo za tople letnje dane, a još bolje ako imate priliku da ga pripremite na moru.
Sastojci (za 2 osobe)
2 fileta brancina (može i orada, pastrmka ili oslić)
1 limun (tanko isečen na kolutove)
1 veza svežeg peršuna ili vlašca (sitno seckano)
2 čena belog luka (sitno seckana)
1 kašika kapara (ispranih)
maslinovo ulje (hladno ceđeno)
so i sveže mleveni crni biber
po želji: nekoliko grančica timijana ili ruzmarina
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C.
U međuvremenu, nauljite pleh ili ga obložite papirom za pečenje.
Pripremite filete. Ribu posolite i pobiberite s obe strane. Položite filete na pleh, kožom nadole.
Preko ribe rasporedite limunove kolutove, kapar, beli luk i sveže bilje. Prelijte sve sa 2–3 kašike maslinovog ulja.
Stavite u rernu i pecite oko 12–15 minuta, dok riba ne postane meka.
Poslužite uz osvežavajuću salatu od rukole i paradajza ili blago začinjeni kuvani krompir sa peršunom i limunom.
Ukoliko imate roštilj, ovaj recept je još bolji kad se fileti kratko peku na otvorenom plamenu.
Dodajte čašu rashlađenog belog vina i uživanje je zagarantovano.
Komentari 2
Lp
Nadrealista Liman 3
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar