Predlog za nedeljni ručak: Punjene paprike na francuski način

Paprike punjene mesom su jelo koje svaka kultura priprema na svoj način, dok ih na Balkanu često kuvamo u paradajz sosu, Francuzi ih najradije peku u rerni.
Predlog za nedeljni ručak: Punjene paprike na francuski način
Foto: Pixabay (ilustracija)
Punjene paprike na francuski način obogaćene su aromatičnim začinskim biljem koje im daje dodatnu dubinu ukusa.
 
Iako obično koriste manje, slatke paprike, možete se slobodno poslužiti i običnim velikim paprikama - samo prilagodite dužinu pečenja. Ovo je recept koji spaja jednostavnost pripreme i bogatstvo mediteranskih aroma, piše punkufer.hr.
Sastojci za mesni nadev:
 
450 g mlevenog mesa (najbolje mešavina svinjetine i junetine)
 
100 g starog hleba isečenog na kockice
 
80 ml punomasnog mleka
 
1 manja glavica crnog luka
 
1 do 2 čena belog luka
 
2 kašičice seckanog svežeg peršuna
 
1 kašičica origana
 
1 kašičica majčine dušice
 
biljno ulje po želji
 
so i biber po ukusu
Za preliv i pečenje:
 
80 ml pasirane paradajz-pirea
 
80 ml vode
 
12 mini slatkih paprika ili 6 većih paprika
 
1 manja glavica crnog luka
 
1 do 2 čena belog luka
 
1 kašika mediteranske mešavine začina
 
1 lovorov list
 
so i biber po ukusu
 
biljno ulje po želji
Priprema nadeva:
 
Kockice starog hleba potopite u mleko dok ne omekšaju. Pomešajte ih sa mlevenim mesom, sitno seckanim crnim i belim lukom, peršunom, origanom, majčinom dušicom, malo ulja, solju i biberom. Sve dobro izmešajte i ostavite po strani.
 
Priprema paprika:
 
Paprike operite, osušite i pažljivo odsecite vrhove - oni će kasnije služiti kao poklopci. Uklonite semenke i bele opne iz unutrašnjosti.
 
Punjenje:
 
Napunite paprike pripremljenim nadevom i zatvorite ih njihovim "poklopcima". Poređajte ih u vatrostalnu posudu.
 
Priprema sosa:
 
U posudu sipajte mešavinu pasirane paradajz-pirea i vode. Dodajte sitno seckani luk i beli luk, začine, lovorov list, so i biber. Sve prelijte preko paprika i između njih. Po želji dodajte još malo ulja.
 
Pečenje:
 
Stavite paprike u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite oko 35 do 40 minuta. Ako koristite veće paprike, vreme pečenja produžite dok sve ne bude lepo pečeno i meso potpuno termički obrađeno.
 
Serviranje:
 
Poslužite uz pire krompir, kuvanu pirinač, sezonsku salatu ili svež hleb.
 
Prijatno!
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti