U pitanju su svinjski medaljoni sa limunom, a kako da ih spremite, možete saznati u nastavku, a prenosi
City Magazin.
Šta vam sve treba?
-
600 g svinjskog filea,
-
50 ml ulja,
-
sok od 1 limuna,
-
so,
-
beli biber,
-
10 g brašna,
-
100 ml belog vina,
-
150 ml slatke pavlake,
-
20 g maslaca,
-
peršun,
-
1 kašika mešavine suvih začina
Priprema: Meso narežite na 12 manjih odrezaka, istucite ga, natrljajte začinom i sve poprskajte sa malo limunovog soka.
Tako pripremljene odreske ostavite da malo odstoje. Nakon toga ih sa jedne strane pospite brašnom i stavite da se peku na zagrejanom ulju u tiganju, s pobrašnjenom stranom prema dole. Kada odresci poprime sa obe strane lepu svetlo smeđu boju, zalijte ih vinom i ostavite lagano da se dinstaju. Pred kraj umešajte slatku pavlaku, ostatak limunovog soka, pobiberite i dodajte još suvog začina.
Sve zajedno prokuvajte, a pred kraj umešajte maslac.
Prijatno!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar