Sos od gljiva - sočan i preukusan dodatak koji i "obično" jelo čini zanimljivim

Sos od gljiva može učiniti "obične" šnicle, pečenu ribu ili bilo koji obrok od mesa još ukusnijim, ako ga pripremite na odgovarajući način.
Sos od gljiva - sočan i preukusan dodatak koji i "obično" jelo čini zanimljivim
Foto: Pixabay
Evo kako da napravite savršen egzotičan preliv...
Priprema:
 
Na dve kašike zagrejanog maslaca dodajte kašiku maslinovog ulja, pa sitno iseckan luk (glavica crnog i četiri čena belog) i dinstajte.
 
Dodajte 300 g gljiva koje ste oprali i isekli na tanke listiće, a onda sve lagano promešajte.
Dinstajte tri-četiri minuta. Malo posolite, a zatim dodajte dve kašike belog vina.
 
Posle pet minuta ubacite sitno iseckan peršun i majčinu dušicu.
 
Kada se pečurke uprže sipajte 400 ml pavlake za kuvanje.
 
Čim provri smanjite temperaturu i ostavite da se sos krčka još 15 minuta. Pobiberite i sklonite sa ringle.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Jedna varijanta pite s krompirom ili krompiruše

Krompiruša je jedno od onih jela koje miriše na detinjstvo, na dom i jednostavnu, toplu kuhinju. Skromna, a bogata ukusom, ova pita idealna je za doručak, lagani ručak uz čašu jogurta, ili večeru.

Krofne na malo zdraviji način

Danas vam donosimo recept za zdrave krofne koje su pečene (ne pržene), napravljene od zdravih sastojaka, ali i dalje ukusne.