Recept za "lažni" ajvar - gotov za samo pola sata

Ajvar je jedan od popularnijih namaza širom Balkana, a uglavnom se smatra da je njegovo poreklo iz Makedonije.
Kao glavni sastojak navodi se crvena paprika, ali postoje različite varijante s dodatkom patlidžana, ljutih papričica i belog luka.
Njegova priprema može trajati satima. Zbog toga, ukoliko želite domaći ajvar koji možete odmah jesti, isprobajte ovaj recept.
Sastojci:
 
- roga paprike
- ulje
- beli luk
- so
- drugi začini po želji
Priprema:
 
Paprike za ajvar najčešće se peku na roštilju ili u rerni, ali najbrža opcija je pečenje paprika u tavi. Ako se odlučite da ih pečete u tavi, biće vam potreban poklopac.
 
Najbitnije je da ih pečete na srednjoj temperaturi kako ne bi izgorele. Kada se sa svih strana jednako ispeku ostavite ih sa strane da se ohlade.
 
Najzahtevniji korak kod ovog recepta je ljuštenje paprika. Nakon što završite ovaj korak, paprike stavite u blender i dodajte biljno ulje i začine po želji. So i beli luk su obično osnovni začini u ovom receptu, ali možete dodati i druge po želji.

Teme

ajvar
  • @Zemlja čudesa

    30.08.2023 23:37
    Da, ali to se odnosi na pravi ajvar. Ovde je reč o lažnom ajvaru, piše to u naslovu.
  • Zemlja čudesa

    30.08.2023 11:09
    Nisam baš neki stručnjak za ajvar, ali zar ne bi trebalo da se ukuva? I to je ono što najduže traje, a mora stalno da se meša kako ne bi zagoreo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti