Kako da napravite tart sa borovnicama

Jede vam se nešto slatko, a nemate ideju šta da pravite? Predlažemo tart sa borovnicama.
Kako da napravite tart sa borovnicama
Foto: Pixabay
Sastojci:
 
Za koru:
1 i 1/4 šolje brašna
1/4 šolje šećera u prahu
Prstohvat soli
1/2 šolje hladnog maslaca, iseckanog na kockice
1 jaje (veliko)
 
Za fil:
 
2 šolje svežih borovnica
1/2 šolje šećera
2 kašike brašna
Prstohvat soli
1 kašika soka od limuna
1 kašičica rendane limunove kore
 
Uputstvo:
 
Priprema kore:
 
U posudi pomešajte brašno, šećer u prahu i so.
Dodajte iseckani hladan maslac i utrljajte ga u suve sastojke dok ne dobijete mrvičastu teksturu.
Dodajte jaje i brzo sjedinite testo. Oblikujte ga u disk, uvijte u prozirnu foliju i ostavite u frižideru najmanje 30 minuta.
 
Priprema fila:
 
Umutite borovnice sa šećerom, brašnom, solju, sokom od limuna i rendanom limunovom korom. Ostavite da odstoji dok pripremate koru.
 
Sklapanje tarta:
 
Prethodno zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa.
Izvadite testo iz frižidera i razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini u krug. Prebacite testo u pleh za tart, oblikujte ivice i probušite dno viljuškom.
Prelijte pripremljeni fil preko testa.
 
Pečenje:
 
Pecite tart u prethodno zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta ili dok korica ne postane zlatno smeđa.
 
Posluživanje:
 
Izvadite tart iz rerne i ostavite da se ohladi pre sečenja.
 
Po želji, pospite tart šećerom u prahu pre posluživanja i dodatnim borovnicama.
 
Uživajte u osvežavajućem tartu!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Jedna varijanta pite s krompirom ili krompiruše

Krompiruša je jedno od onih jela koje miriše na detinjstvo, na dom i jednostavnu, toplu kuhinju. Skromna, a bogata ukusom, ova pita idealna je za doručak, lagani ručak uz čašu jogurta, ili večeru.

Krofne na malo zdraviji način

Danas vam donosimo recept za zdrave krofne koje su pečene (ne pržene), napravljene od zdravih sastojaka, ali i dalje ukusne.