
Domaće tortilje koje možete jesti i tokom posta: Ovo je recept
Tortilje su ukusno tanko pecivo koje se može filovati na razne načine i biti savršen brz obrok u bilo koje doba dana.

Foto: Pixabay
Vole ih i deca, pa mogu poslužiti kao zdrava užina za školu, a odličan su izbor i kada vam dođu prijatelji na druženje.
Iako ih danas možete pronaći u gotovo svakom marketu, u raznim varijantama, tortilje možete lako napraviti kod kuće. Pored toga, ovo jelo može biti odličan izbor za dane Velikog posta, pa eto ideje za brz, hranljiv i ukusan obrok u narednom periodu.
Priprema je zaista vrlo jednostavna, a u nastavku možete pronaći recept koji će vam to dokazati, piše Zadovoljna.hr.
Posne tortilje
Sastojci:
- 300 g glatkog brašna
- pola kašičice soli
- pola kašičice šećera
- 5 kašika ulja (može i maslinovo)
- 200 ml vrele vode
Priprema:
Zamesite testo od navedenih sastojaka, pa ga ostavite da odstoji 15 minuta.
Podelite testo na šest jednakih delova (ili više ako želite manje tortilje).
Svaki deo formirajte u kuglu i tanko razvaljajte lopticu.
Pecite ih u tiganju bez ulja na srednjoj vatri.
Gotove tortilje slažite jednu na drugu i umotajte u krpu da omekšaju.
Napunite po želji, servirajte i uživajte.
Prijatno!
Savet plus:
Ove tortilje mogu biti odličan posni obrok ukoliko ih napunite povrćem ili ribom, kao što je, na primer, tunjevina.
Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Recepti
Zapečene tikvice sa sirom i kinoom: Bez mesa, idealne za ručak ili večeru
15.10.2025.•
0
Ako tražite lagano, ali zasitno jelo koje spaja kremast sir, osvežavajuće tikvice i nutritivnu kinoa – ovo je pravi izbor.
Mogu i kao desert i kao doručak: Palačinke sa blagim ukusom kokosa
15.10.2025.•
1
Ako imate malo više vremena da se posvetite spremanju obroka, preporučujemo vam da probate palačinke sa blagim ukusom kokosa.
Pita sa višnjama: Kako se priprema?
14.10.2025.•
2
Hrskava korica, sočan fil i bogat ukus višanja - ova pita je jednostavna za pripremu, a izgleda i miriše kao da je iz pekare.
Meksička inspiracija: Kafa sa čokoladom, čilijem i cimetom
14.10.2025.•
0
Malo egzotike i promene nije naodmet, pa vam dana preporučujemo kafu sa čokoladom, čilijem i cimetom.
Smoki i jogurt: Jeste li probali?
13.10.2025.•
6
Postoje kombinacije koje mnogima nisu pale na pamet, a jednostavno su dobre. Jedna od njih je kombinacija flipsa i jogurta.
Predlog za ručak: Kremasti rižoto sa piletinom
13.10.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za jednostavan i kremast rižoto sa piletinom - nije previše skup, a ukusan je i praktičan.
Kafa sa rumom: Malo drugačiji početak dana
13.10.2025.•
4
Danas vam donosimo recept za kafu sa rumom kao predlog da na zanimljiv način počnete dan.
Krem supa od pečene bundeve i šargarepe
11.10.2025.•
1
Kad napolju zahladni, nema boljeg načina da se ugrejete nego uz tanjir kremaste supe od pečene bundeve i šargarepe.
Sočni kolač sa kruškama i bademima: Jesenja elegancija
10.10.2025.•
0
Idealno je vreme da kruške pretočimo u jednostavan, ali elegantan kolač.
Pečene knedle sa kiselim kupusom i dimljenom slaninom
08.10.2025.•
6
Neobičan spoj kiselog kupusa, knedli i dimljene slanine - jelo koje donosi duh zime u potpuno novom obliku.
Miris jeseni iz rerne: Pita sa bundevom i cimetom
07.10.2025.•
3
Kako dani postaju kraći, a vazduh svežiji, bundeva ponovo preuzima glavnu ulogu u kuhinji.
Predlog za ručak: Ćuftice sa pirinčem u paradajz sosu
07.10.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za domaće ćuftice sa pirinčem u bogatom paradajz sosu - klasično jelo koje se lako sprema, ne zahteva skupe sastojke, a pritom će vas zasititi.
Za "jak" početak dana: Prženice sa sirom i jogurtom
06.10.2025.•
0
Nekad nije loše početi dan sa starim dobrim prženicama, kvašenicama, močama...
Ako ste još raspoloženi za hladan napitak: Oblak kafa
05.10.2025.•
0
Kafa koja je trenutno popularna na mrežama je takozvana Oblak kafa.
Šakšuka - jaja na malo drugačiji način
02.10.2025.•
4
Šakšuka je bliskoistočno-severnoafričko jelo koje se sastoji od jaja poširanih u sosu od paradajza, paprike i začina.
Palenta sa sirom i kiselom pavlakom: Gurmanski doručak koji nije previše skup
01.10.2025.•
0
Palenta je pristupačna i ume da zasiti, a uz malo dodataka postaje pravi gurmanski doručak.
Aromatična kafa sa mandarinom i medom
01.10.2025.•
0
I danas vam donosimo recept za malo drugačiju kafu, pa ako volite ovaj napitak i volite da eksperimentišete - ovo je piće za vas.
Da dan počne ukusno: Orijentalna med-kafa sa začinima
30.09.2025.•
1
I danas za vas imamo recept za malo drugačiju kafu.
Za egzotičan početak dana: Kokos latte
29.09.2025.•
0
Sigurno imate jednu vrste kafe kojoj ste verni i koju preferirate kada ujutru otvorite oči.
Predlog za doručak ili ručak: Pečena jaja u avokadu sa sirom i začinskim uljem
28.09.2025.•
1
Važno je kako startujete dan, a lepo je ako je taj start ukusan i hranjiv.
Fin način da započnete dan: Kardamom moka sa medom
28.09.2025.•
0
I danas vam donosimo malo drugačiji recept za kafu, da probate nešto novo i ukusno.
Komentari 1
Nimbus
Mozete napraviti i vecu kolicinu, blaze ih ispeci i staviti u zamrzivac. Posle ih samo malo dopecete na tiganju.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar