Miris sveže pečenih kiflica širi se kuhinjom i budi uspomene na detinjstvo, kada su bake i mame s ljubavlju mesile testo i pravile ove mekane zalogaje. Njihova zlatno-pečena korica, bogata maslacem, krije pahuljastu unutrašnjost koja se topi u ustima.
Bilo da ih punite slanim ili slatkim nadevom ili ih ostavite jednostavne, puter kiflice su savršene za doručak, užinu ili uz šolju omiljenog toplog napitka. U ovom tekstu saznaćete tajne pripreme savršenih puter kiflica koje će oduševiti i vas i vaše najmilije, navodi
Index.hr.
Sastojci za testo:
-
500 g brašna
-
20 g kvasca
-
2 kašičice šećera
-
1 kašičica soli
-
250 ml mleka
-
50 m l vode
-
6 kašika ulja
-
1 žumance
Priprema:
U posudu stavite 50 ml mlake vode, dodajte kvasac i šećer. Promešajte i ostavite 5-10 minuta da se aktivira. U veću posudu stavite brašno i so. Promešajte, pa dodajte aktivirani kvasac, mlako mleko i ulje.
Umesite testo - prvo kašikom ili mikserom, pa rukom dok ne postane glatko i elastično (oko 8-10 minuta). Pokrijte testo krpom i ostavite ga na toplom mestu da se diže 45-60 minuta, dok ne udvostruči volumen.
Testo podelite na 2 dela. Svaki deo razvucite u krug debljine oko pola centimetra. Režite na trouglove, napunite po želji i zarolajte kiflice od šireg kraja prema užem.
Složite ih na pleh obložen papirom za pečenje, pokrijte i ostavite još 15-20 minuta da malo narastu.
Premažite kiflice žumancetom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, dok ne porumene.
Prijatno!
OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
Komentari 1
Nemanja
Puter se stavlja u testo, a ne "6 kašika ulja". Plus, puterom se i premažu na polovini pečenja.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar