Terzić zove Uefu, Partizan optužuje za kriminal

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić pozvao je Uefu i ostale organe da istraži sve povodom sporne utakmice 1. kola Superlige između OFK Beograda i Zvezde.
Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić pozvao je Uefu i ostale organe da istraži sve povodom sporne utakmice 1. kola Superlige između OFK Beograda i Zvezde.

Terzić je rekao da bi u Partizanu i Fudbalskom savezu Srbije trebalo da se suzdrže od bilo kakvih komentara dok god ne budu imali čvrste dokaze da je bilo nečasnih radnji.

- Spremni smo za svaku istragu, ali i za istragu o prethodnih 8 godina koje su dovele do bankrota Zvezde. Čestitiji smo i časniji od svih iz Partizana. A sigurno nećemo prepustiti Crvenu zvezdu njima takvima. Oni, takvi, prljavi (Partizan) vode borbu protiv lopovluka. Nemojte da se podsećamo svih utakmica Partizana. One sa Pazarom na početku sezone pre ove. Ili sa Voždovcem u prolećnom delu prethodne sezone. Zvezda je na dobrom putu da se stabilizuje i osvoji titulu. I sada, u režiji u Tomislava Karadžića i njegovog potrčka Mirkova, ovakve optužbe - rekao je prvi čovek Zvezde.

Dodao je da je Zvezda odigrala utakmicu časno i pošteno i pobedila sa 6:2. - Svi znamo ko je "kapo di tuti kapi" u srpskom fudbalu. I znamo ko kontroliše sudijsku organizaciju, a da je ona uvek u službi Partizana - tvrdi Terzić.

Potpredsednik fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić rekao je da je utakmica OFK Beograda i Crvene zvezde "čist kriminal".


- Ovo je antisportski čin, kraj regularnosti. To je jedan od najtužnijih i najtežih trenutaka za srpski fudbal, katastrofa. To spada u oblast čistog kriminala. Pratim fudbal 60 godina, čuo sam i čitao o svemu, poznavao sam Džarovskog i razne ljude, ali ovo nikad nije viđeno. Mislim da su igrači OFK Beograda svojim nečinjenem šta se desilo na poluvremenu, jer i oni neće da pristanu na to - rekao je Vučelić.

On je kazao da "nema čoveka" koji nije obeshrabren "onim što se dogodilo" i da je "danas uznemireniji nego što je bio juče".

FSS traži istragu Interpola

Komesar za integritet takmičenja Fudbalskog saveza Srbije, Milivoje Mirkov, najavio je na osnovu naredbe predsednika FSS Tomislava Karadžića istragu utakmice 1. kola Superlige između OFK Beograda i Crvene zvezde koja je odigrana u nedelju.Odmah nakon susreta usledile su brojne optužbe kako je sve bilo prilagođeno najvećim mogućim kvotama u kladionicama na mogućnosti iz 1 u 2 i na 7+. "Očekujemo reakciju UEFA, a posle toga ću i ja pokrenuti istragu. Ipak, iskustvo me uči da u tim situacijama akteri ne žele sa mnom da sarađuju. Zato je krajnje vreme da se ovim problemom pozabave državni organi", rekao je Mirkov.

On je istakao da je UEFA pratila meč sa Vračara zbog velikih uplata na kladionicama na ovu utakmicu, te veruje da će se time više baviti Interpol, nego državne institucije Srbije.

Čudan preokret, neverovatnih 11 minuta, dva isključenja i osam golova obeležili su pobedu Crvene zvezde nad OFK Beogradom sa 6:2 na startu Superlige, iako su fudbaleri srpskog viceprvaka gubili sa 0:2.

  • 20.07.2015 20:01
    FK Crna Gora.
  • Mika

    20.07.2015 15:44
    Bravo za Crnogorce! Najveci mafijasi,najveci dileri,najveci biznismeni, najveci prevaranti, najveci lopovi, najveci demagozi po prevarama u sportu! Do kada cemo im dozvoljavati takav bezobrazluk?
  • Brus Vilis

    20.07.2015 15:44
    Ma možemo mi da kenjamo o domaćem fudbalu danima, al zato kad naša Zvijezda i naš Partizan izadju u Evropu milina gledati... svih 180 minuta. Ma ima li još kojijeh evropskih klubova tako konstantnih u kvalifikacijama, svake godine su tu, a kao da nijesu, čista nepatvorena magija, to ti je...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.