Srbija u četvrtfinalu protiv Španije

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće protiv Španije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva koje se održava u Turskoj nakon što je pobedila selekciju Hrvatske pogotkom Rašića sekundu pre kraja.

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće protiv Španije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva koje se održava u Turskoj nakon što je pobedila selekciju Hrvatske pogotkom Rašića sekundu pre kraja. Meč protiv branioca titule za plasman u polufinale na programu je u sredu 8. septembra od 18h u dvorani "Abdu Ikpeči" u Istanbulu.

Srbija je u prvom susretu osmine finala savladala Hrvatsku rezultatom 73:72, dok je Španija pobedila Grčku 80:72.

U pobedi protiv Hrvatske najefikasniji srpski košarkaš bio je Krstić sa 16 poena, ali je junak susreta bio Rašić koji je postigao 15 koševa, od toga odlučujuća tri u poslednjim sekundama. Kod Hrvata najbolji je bio Popović sa 21 poenom.

"Orlovi" su počeli loše, prvi četvrtinu Hrvati su dobili sa osam poena prednosti, ali je taj minus već na početku druge četvrtine nadoknađen i rezultatska neizvesnost potrajala je do samog kraja. Popović je na šest sekundi do kraja pogodio dva slobodna bacanja, ali je Rašić u fenomenalnom prodoru izborio faul na sekundu do kraja, od dva jedno bacanje je pogodio i to je bilo dovoljno za pobedu. Neočekivano, potpuno je podbacio Teodosić sa svega tri poena.

Selektor Dušan Ivković rekao je da je takmičarski cilj tima koji predvodi ispunjen plasmanom u četvrtfinale. "Utakmica je bila veoma teška, morali smo da igramo svih 40 minuta da bismo pobedili u poslednjih sekundi. Nismo zadovoljni rezultatom, ali sam presrećan što sa ovako mladim timom imamo priliku da igramo još tri utakmice", rekao je Ivković.

"Za ovakve mečeve potrebna su mirna ruka i glava. Drago mi je što smo pobedili, a očekivali smo ovako težak meč. Predstoji nam odmor i da sačekamo sledećeg rivala", rekao je Rašić.

Sutra se u osmini finala sastaju Slovenija - Australija i Turska - Francuska, u ponedeljak SAD - Angola i Rusija - Novi Zeland, a u utorak Litvanija - Kina, te Argentina - Brazil.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).