Ivković traži izvinjenje čelnika FIBA

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković pozvao je čelne ljude FIBA da upute izvinjenje zbog lošeg suđenja u polufinalnoj utakmici njegovog tima protiv Turske ili da podnesu ostavke.
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković pozvao je čelne ljude FIBA da upute izvinjenje zbog lošeg suđenja u polufinalnoj utakmici njegovog tima protiv Turske ili da podnesu ostavke.

"Odigrali smo jako kvalitetnu utakmicu protiv Turske, ali ono što se desilo na terenu... Od prve do poslednje sekunde bila su dva potpuno različita sudijska kriterijuma, ali do nas nije stigla nijedna reč izvinjenja. Da li je to normalno? Da li sve pada u zaborav zbog visokih sponzorskih ugovora, po cenu razvaljivanja košarke?", javno je upitao Ivković.

Podsećamo, Srbija je izgubila u polufinalu od domaćina sa 83:82, kada je primila koš pola sekunde pre kraja, ali je domaćem timu dosuđeno nekoliko spornih situacija, od kojih je selektor izdvojio petu ličnu grešku Nenadu Krstiću i nedosuđen faul na Novici Veličkoviću. "Ako ne bude komentara i kazni, ako se pređe preko svega ovoga, što bi i slep video na ekspertizi, onda smo u velikom problemu. Ako se ne oglase, onda (Lubomir) Kotleba, koji je delegirao sudije, i (generalni sekretar FIBA, Patrik) Bauman, kao šef organizacije, moraju da podnesu ostavke iz moralnih razloga", kazao je selektor Srbije.

  • janko

    14.09.2010 07:45
    piplfoks, leci se srBendo egzoticnog srBendskog imena
  • piplfoks

    14.09.2010 06:45
    U najgorim mukama Janko.
  • janko

    13.09.2010 09:07
    sportista
    ako neko ne moze da podnese sportski poraz pa ma kakav bio onda mu nije mesto u sportu.... mnogi su gubili (i nepravedno) ali se nisu uzdizali iznad drugih kao nebeski narod... takvima nije mesto u sportu (a setite se tuce u atini i komentara posle)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).