SP: Košarkaši u osmini finala protiv Grčke

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Granadi od domaće selekcije Španije sa 89:73 u poslednjem 5. kolu A grupe prvenstva sveta.
Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Granadi od domaće selekcije Španije sa 89:73 u poslednjem 5. kolu A grupe prvenstva sveta.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića pretrpeli su treći poraz i zauzeli četvrto mesto u grupi, pa će u osmini finala igrati sa pobednikom B grupe, Grčkom, koja je u direktnom okršaju bila bolja od Argentine (79:71). Utakmica osmine finala između Srbije i Grčke igra se u nedelju u Madridu.

Srbija se držala samo na početku meča, ali je Španija trojkama i dobrom odbranom već u prvih 10 minuta stekla dvocifrenu prednost i postigla 34 poena. Srbija je u sredinom četvrte četvrtine prišla na 10 poena manjka, ali je Španija ubrzo povratila ubedljivu prednost.

Srbiju je predvodio Nemanja Bjelica sa 19 poena i 10 skokova. Miroslav Raduljica završio je utakmicu sa 13, a Miloš Teodosić sa 10 poena. Španiju je predvodio Pau Gasol sa 20 poena. Domaćin Svetskog prvenstva igraće u osmini finala protiv Senegala.

  • Ulinsky

    05.09.2014 11:35
    Nista u timu ne stima. Ni samopouzdanje, ni fiz. sprema, ni taktika....Grci ce nas razbiti.
  • Aleksandar

    05.09.2014 06:08
    ajde kući
    Po svemu prikazanom naša košarka nije za ovo svetsko prvenstvo... zato ajde kući pa još malo, možda će neki drugi momci naučiti kako se igra košarka...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).