Počinje EP u streljaštvu u Srbiji

Beograd i Pančevo ugostiće od nedelje pa do 14. avgusta blizu 2.000 strelaca, trenera, pratećih lica i gostiju na Evropskom prvenstvu u streljaštvu.
Beograd i Pančevo ugostiće od nedelje pa do 14. avgusta blizu 2.000 strelaca, trenera, pratećih lica i gostiju na Evropskom prvenstvu u streljaštvu.

"Po svemu ovo će biti izuzetno prevenstvo. Uz impresivan broj učesnika i gostiju, dolazi i oko 50 novinara iz inostranstva tako de će se i u evropskim medijima, nadam se, lepo govoriti o Beogradu. Očekujem i pravu podršku naših novinara i izveštača", rekao je predsednik Organizacionog komiteta Milan Šotra.

"Kvalitet učesnika obećava veoma uzbudljiva takmičenja i pozivam Beograđane i Pančevce da dođu, da se upoznaju sa tajnama streljačkog sporta i uživaju", dodao je Šotra.

Jasna Šekarić je na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2005. osvojila zlatnu medalju. U krugu favorita je i ove godine, a dodatan motiv je i osvajanje olimpijske vize za London 2012.

"Motiva za dobar rezultat ima na pretek, uvek volim kada osvojim medalju a sada jurim i olimpijsku vizu. To što gađamo pred svojim navijačima, sa jedne strane može da bude podstrek a sa druge strane i opterećenje, ali se nadam da će biti prilike za radovanje", rekla je Šekarićeva.

Damir Mikec je pre šest godina u Kovilovu sa Zlatićem i Grgićem osvojio ekipnu bronzu pištoljem, prvu u istoriji srpskog streljaštva u toj disciplini.

"Voleo bih da se to ponovi, u istom smo sastavu, ali smo i iskusniji i, zašto ne reći, u krugu smo kandidata za ekipni trofej. Dobro gađam i mislim da mogu da se upustim i u borbu za pojedinčanu medalju. Iza mene je odlična sezona sa dobrim rezultatima od preko 570 krugova što budi optimizam pred izlazak na vatrenu liniju u Kovilovu", naglasio je Mikec.

Svečano otvaranje Evropskog prvenstva je u ponedeljak u Sportskom centru Kovilovo, a prva takmičenja su dan kasnije. Ulaz je slobodan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.