Španija na vrhu sveta!

Fudbaleri Španije novi su svetski šampioni nakon pobede protiv reprezentacije Holandije rezultatom 1:0.

Fudbaleri Španije novi su svetski šampioni nakon pobede protiv reprezentacije Holandije rezultatom 1:0.


Jedini gol na meču postigao je Andres Inijesta u 116. minutu.

Početak utakmice pripao je Špancima, koji su već u 5. minutu imali sjajne prilike preko Serhija Ramosa i Pikea. Ramosov udarac glavom je odlično odbranio Stekelenburg, na loptu je naleteo Pike, ali je bio zamalo neprecizan.


Holanđani su dva minuta kasnije prvi put šutirali ka protivničkom golu, Kajt je presekao loš pas Buskeca, ali je njegov slab udarac lako zaustavio Kasiljas.


U 11. minutu Španci su ponovo stvorili dobru priliku, Ramos je u šesnaestercu prošao Kajta, ali je njegov šut izblokirao Hejtinga. Minut kasnije Vilja je imao prvu šansu za gol, ali je volej udarcem pogodio spoljni deo mreže.


Nakon uzbudlijvog početka, timovi su do poluvremena igrali prilično oprezno i sa puno faulova i čak pet žutih kartona od kojih je De Jongov možda bio i za isključenje, pošto je neoprezno udario Ćabija Alonsa u grudi.


U završnici prvog dela igre Roben je imao najozbiljniju šansu za Holanđane, ali je njegov šut sa ivice šesnaesterca odbranio Kasiljas.


Početak drugog dela igre takođe je pripao Špancima i već u 48. minutu imali su priliku, Ćavi je izveo korner, Pujol udario glavom, ali je iznenadio Kapdevilju koji nije dobro zahvatio loptu.


Roben je u 62. minutu imao najbolju šansu na utakmici kada ga je Snajder sjajno uposlio, ovaj je izašao sam na Kasiljasa koji nogama brani i spasava svoj gol.


Osam minuta kasnije Vilja je imao takođe veliku priliku, Navas je prošao po desnom boku, centrirao oštro kroz peterac, lopta je došla do Vilje čiji šut odlično blokira Hejtinga.

U 77. minutu Serhio Ramos je imao priliku, ali je šutirao glavom preko gola.

Tri minuta pre kraja, Roben se našao u sličnoj situaciji, opet izašao sam na Kasiljasa, koji je još jednom bio uspešniji u ovom duelu.


Prvi produžetak u potpunosti je pripao Španiji koji su u tom periodu imali čak pet solidnih prilika, dok  je za Holanđane jedinu priliku imao Matisen.
U 92. minutu Hejtinga je oštro je zakačio po nozi Ćavija u svom šesnaestercu, ali sudija Veb nije dosudio penal.


U 95. minutu Fabregas je imao najbolju priliku, Inijseta ga je fenomenalno proigrao, ovaj izašao sam na Stekelenburga, koji je odlično intervenisao.


Inijesta je tri minuta kasnije bio u sličnoj situaciji, sam je ušao u protivnički kazneni prostor, ali je sporo reagovao i njegov šut je izblokiran.


I u drugom produžetku Španija je nastavila da pritiska Holanđane i u 109. minutu posle duplog pasa Ćavija i Inijeste, Hejtinga je faulirao Inijestu i zaradio drugi žuti karton i automatsko isključenje.


U 116. minutu Andres Inijesta je postigao pobedonosni pogodak, prethodno ga je Fabregas  pronašao u holandskom šesnaestercu, a vezista je preciznim šutem iz poluvoleja pogodio suprotan desni ugao Stekelenburga.


Španija je po prvi put u istoriji postala svetski prvak i nakon evropskog trofeja pre dve godine osvojila i svetsko zlato. (Milovan Longinov)

  • Marley

    11.07.2010 23:11
    VAMOOOOOS!!
    Nek se zna da su hobotnice odlicni proroci, da je furija izgazila lale, da je Barsa glavni "krivac" za kvalitet sedmorice igraca u timu sampiona sveta 2010 i da je jedan od mojih najboljih prijatelja sa brojem 6 sada najzodovoljniji banacanin u shoru i shire ;)
    Zivopisan izvestaj usput :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.