Al Paćino: Ratovi zvezda su moja prva velika greška

Al Paćino, zvezda filmova "Kum", "Insajder", "88 minuta", "Miris žene" i mnogih drugih, u intervjuu za Talks pričao je o teretu slave, problemima u svetu glume i zašto za sebe ne govori da je umetnik.
Na pitanje kako se nosi sa svojim dostignućima i teretom slave, popularni glumac kaže da ne zna. 
 
"Ne mislim o tome na taj način. Mislite o ulogama koje igrate, o slikama koje pravite. Zamislite jednog glumca koji kaže: 'Više ne želim to da radim zato što ne mogu bolje od prošlog filma koji sam uradio. Mogu i sad da odustanem'. Mi to zovemo odmor na lovorikama i to ne želim da uradim", rekao je Al Paćino. Iz nekog razloga, kako kaže, uvek se vraća i radi stvari i dalje. 
 
"Prikazujem nešto što osećam na način da vežbam svoj talenat i komuniciram kroz ulogu ljudskog bića u filmu. Kao što je Šekspir rekao da je cilj glume da bude ogledalo prirode. Uradiću to i neću koristiti reč penzija zato što zvuči čudno kad za umetnika kažu 'penzioner'", objašnjava glumac. 
 
Dobitnik je brojnih nagrada za filmska ostvarenja, od Emija, preko Zlatnog globusa do Oskara za najbolju glavnu ulogu u filmu "Miris žene" iz 1992. godine. 
 
"Kad ovo radite dovoljno dugo, želite da zadržite sebe otvorenim i pristupačnim. Breht je govorio o velikoj ulozi koju je pisao, u mlađim godinama, takođe. U 22. godini napisao je "U džungli gradova" i jedan od njegovih junaka kaže: 'Ljudska koža je previše tanka za ovaj svet'", priča zvezda filma "Kum". 
 
Al Paćino, koji je tumačio ulogu Majkla u kultnom filmu "Kum", otkrio je da je njegov deda po majci sa Sicilije i da je zbog toga dobio ulogu poznatog mafijaša. Ne žali što je u bilo kom filmu pomerao granice van svojih mogućnosti. 
 
"Ne žalim ni zbog čega. Osećam da sam radio stvari koje bi se mogle nazvati greškama. Ali sve što radite je deo vas. I dobijete nešto od toga. Mislim da ideja ili iskustvo da budete u tim situacijama i na tim mestima, mnogo su više od sećanja, zbog toga ne žalim". Za 'Ratove zvezda' kaže da su bili njegova prva velika greška. Naime, Paćino je odbio ulogu Hana Sola, koju je kasnije prihvatio Harison Ford.
 
Na pitanje da li uživa u svom ciklusu života kaže da, kad mislite o tome, to je kao da je čaša do pola prazna ili do pola puna. Ima dana kad zaista uživa. Ali i dana kad ne uživa baš. 
 
"Kad bih bio slikar niko me ne bi pitao za godine. 'Ja slikam, ja sam umetnik ', mrzim da govorim tako nešto. To je jedna od stvari koje sam naučio rano. Žena s kojom sam živeo, rekla je: 'Šta god da radiš, nikad ne govori da si umetnik'. Znam, rekao sam. Usvojio sam to i pridržavao se toga godinama", objasnio je glumac. 
  • Singer

    15.08.2017 22:46
    Pacov
    Na Novom naselju postoji covek pod pseudonimom:

    Alpa Cino
  • Pacino

    11.08.2017 21:59
    Aha
    Ovo je izmišljen intervju.
  • @Cecile

    11.08.2017 09:15
    Cudi me da ti je to cudno. Moj deda ne zivi od izgleda nego od penzije, a nije ni dok je radio, isto ima 70 i misli kako izgleda, uvek je doteran, kosa, brada uredni podsisani cisti, odelo cisto i uskladjeno, isto tako i baba, sa sve sminkom kad ide do grada ili pijace ili u posetu. To bi trebalo da je norma gradjanstvu, a ne nesto za cudjenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.