Proglašen najbolji sir na svetu

Meki španski kozji sir, po imenu olavidia, zauzeo je prvo mesto na ovogodišnjem takmičenju za najbolji sir na svetu i oduševio sudije World's Best Cheese nadmetanja.

Pobednički sir sadrži plemenitu plesan penicillium candidum i ima karakterističan sloj pepela od koštica masline koji prolazi kroz njegovu sredinu, prenosi portal "Vino&Fino".

Na drugom mestu je meki sir kuće Fromagerie Berthaut iz Francuske, na trećem mestu je gauda odležana u pećini iz Holandije, a prošlogodišnji najbolji sir bio je rogue river blue, organski plavi sir iz Oregona u SAD.

Sir koji je osvojio međunarodni žiri delo je jednog malog španskog proizvođača sira u porodičnom vlasništvu, po imenu Quesos y Besos, što u prevodu znači sirevi i poljupci.
 
Ova kompanija počela je sa radom pre samo pet godina u južnoj Španiji.
 
"Sve što radimo inspirisano je ljubavlju prema našoj porodici, uključujući i naziv naše firme, tako da je ovo jedan veoma poseban trenutak za nas", rekla je glavni proizvođač sira Silvia Pelaez na ceremoniji dodele nagrada, održanoj u Španiji.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.

Šta nikad ne bi trebalo raditi s limunom

Limun je jedna od najkorišćenijih namirnica u kuhinji - dodajemo ga u vodu, prelive, kolače, ribu, čaj... Međutim, koliko god bio zdrav i svestran, postoje stvari koje jednostavno ne bi trebalo raditi