Salate, hleb i gotova jela najviše poskupeli u ugostiteljskim objektima u Srbiji

Cene ugostiteljskih usluga u Srbiji u oktobru ove godine bile su veće 14,5 odsto nego u oktobru prethodne godine, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).
Salate, hleb i gotova jela najviše poskupeli u ugostiteljskim objektima u Srbiji
Foto: Pixabay
Cene hrane u oktobru, u odnosu na isti mesec 2021. godine porasle su za 14,3 odsto, pa su tako salate poskupele za 19,2 odsto, hleb za 14,5 odsto, a gotova jela za 10,5 odsto.
Cene prenoćišta u oktobru ove godine bile su veće 17,6 odsto nego u istom mesecu 2021. godine, a cene alkoholnih pića povećane su za nešto više od 13 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine.
Prema podacima RZS-a, cene ugostiteljskih usluga u oktobru ove godine u odnosu na celu prethodnu godinu porasle su za 17 odsto.
  • Toma

    11.11.2022 08:59
    Toma
    A sta hocete...da vam neko sprema,hranu,sluzi,izvoljevate,pijuckate,...za dzabe..toga nema vise,bilo nekada!!! Idite negde u EU nebi imali ni za dva pica da platite,koliko je skup posao i cenjen,ugostiteljstvo! Ovde svaka,susa sa 50 eu navikla da glumi i izvoljeva,neku gospodu,boeme,gastronome,itd! 50 eu vam,staju dve kafe i dva pica,najvise! Uskoro vecina,nejce moci ni kafu da pije kako,idu cene ko u EU e sada,sto imamo najniza primanja to pitajte vaseg,vodju AV koji vas je uvalio u kredite i dugove! Hraniti se u Restoranima je privilegija materijalno,bogatih ljudi bilo i bice!!!
  • Limanac

    10.11.2022 20:26
    Samo podsetnik da u ovoj zemlji status "ugostitelja" uživa svaka šuša sa pet, šest hiljada evra početnog kapitala.

    To inspekcija malo da stisne, ostalo bi dva restorana ko u staroj Jugi.
  • Molim

    10.11.2022 20:21
    Nemamo pare?
    Skupo vam?! A subotom nemoš rezervisati sto kolika je navala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.