Ispijanje vode sa limunom: Pored brojnih prednosti, nosi i neke negativne efekte

Ispijanje vode s limunom često se preporučuje kao čarobni lek za mršanje ili napitak koji održava zdravlje organizma.
Ispijanje vode sa limunom: Pored brojnih prednosti, nosi i neke negativne efekte
Foto: Pixabay
Iako ovo može pomoći pri hidrataciji i gubitku težine, ovaj napitak može izazvati i neke negativne efekte, prenosi RTCG.

Voda s limunom svakako je osvežavajući način da povećate unos tečnosti. 

Pijenje vode s limunom najviše je povezano s alkalnom ishranom, odnosno može uravnotežiti naš pH i sprečiti čitav niz bolesti.
 
Ovaj napitak može pogoršati simptome refluksa – limun je prirodno kiseo s pH između 2 i 3. To je loša vest za osobe koje pate od refluksa kiseline, jer kisela hrana izaziva gorušicu i može iritirati već upaljeno grlo.
 
Šta se zapravo dešava s našim telom nakon što svakodnevno konzumiramo vodu s limunom?
 
Može pomoći da smršate – iako voda s limunom nije čarobni trik za mršanje, održavanje pozitivnog statusa hidratacije može pomoći u podržavanju ciljeva upravljanja težinom. 
 
Voda je neophodna za prirodnu sposobnost tela da razgrađuje masti. Bez adekvatne hidratacije, telo može imati izazov da razgradi ovaj izvor energije, što može otežati gubitak težine.
Može pomoći da poboljšate raspoloženje – za neke je dehidracija povezana s gorim raspoloženjem. 
 
Pijenje vode s limunom umesto obične vode može motivisati ljude da piju više tečnosti. 
 
Takođe, neki podaci pokazuju da je ćelijska dehidracija povezana s degradiranim raspoloženjem.

Teme

voda
  • Teo

    14.03.2023 07:26
    Teo
    Nepostoji carobna voda za mrsavljenje! Voda je za pice bez dodatka i nista vise! Obzirom kolika je skuppca u Smrdiji mnogi su omrsavili zbog nedostatka hrane jer nemaju para za istu!!! Ovo je prica za bogate zemlje…
  • Y

    14.03.2023 06:31
    Y
    Sasvim pogresno! Voda se pije cista bez ikakvih dodataka! Mozes casu do dve popiti uz limetu limun nanu...vise od toga je pogresno i nepreporucljivo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Nemačka i Turska "zaratile" oko kebaba

Nemačka i Turska su ušle u sukob oko tradicionalnog specijaliteta kebaba, pri čemu je Berlin uložio žalbu na pokušaj Turske da ovo popularno ulično jelo dobije zaštićeni status u EU.

Znatno opala prodaja šampanjca

Prodaja šampanjca snažno je pala u prvoj polovini godine budući da su građani manje trošili, a trgovci su nagomilali zalihe.

Cene kafe će nastaviti da rastu

Cene kafe za krajnje potrošače nastaviće da rastu pošto klimatske promene, poremećaji u snabdevanju i novi propisi EU dovode do povećanja troškova za pržionice.