Ima li voda rok trajanja i koliko dugo je otvorena boca sigurna za piće?

Pre skladištenja dobro je znati da li određene vrste vode imaju rok trajanja i koliko dugo se mogu držati otvorene ili konzumirati.
Ima li voda rok trajanja i koliko dugo je otvorena boca sigurna za piće?
Foto: Pixabay
Tehnički gledano, poznato je da flaširana voda nema rok trajanja, prenosi N1 Beograd.

"Međutim, materijal od kojeg je napravljena plastična flaša može da se razbije i ispusti zagađivače u vodu", kaže nutricionista Endrju Akafong.

Dijetetičarka Abigejl Tomas se slaže da voda nema rok trajanja, ali elementi koji je okružuju menjaju hemikalije u njoj.
 
"Voda nema rok trajanja, ali ima ambalažu koja sadrži vodu. Ambalaža se kvari, a to na kraju direktno utiče na vodu", objasnila je ona.
 
Za razliku od flaširane vode koju možemo naći u prodavnicama, flaširanu vodu iz česme treba baciti nakon šest meseci, piše Indeks.
 
"Voda iz slavine može da se čuva do šest meseci sa minimalnim rizikom od neželjenih efekata sve dok se pravilno skladišti", tvrdi dijetetičar Mušumi Mukherji.

Teme

voda

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.