Flaša viskija prodata za 2,2 miliona funti

Flaša škotskog viskija prodata je za blizu 2,2 miliona funti (oko 2,5 miliona evra), što je rekord na aukciji za jednu flašu vina ili žestokog pića.
"Makalan Adami 1926" prodat je u londonskom Sotbiju.
 
Samo 40 boca ovog viskija flaširano je 1986. godine, nakon što je odležao u buradima 60 godina. 
Dvanaest boca, uključujući i danas prodatu, imale su etikete koje je dizajnirao italijanski slikar Valerio Adami.
 
Još jednu bocu iz istog bureta Sotbi je prodao 2019. godine za blizu 1,5 miliona funti, što je do danas bio rekord za vino ili žestoko piće.
"‘Makalan 1926’ je jedini viski koji svaki aukcionar želi da proda, a svaki kolekcionar želi da poseduje", rekao je Džoni Faul, globalni direktor Sotbija za žestoka pića.
 
On je izjavio da je ova rekordna prodaja ništa manje važna za industriju viskija u celini.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.

Šta nikad ne bi trebalo raditi s limunom

Limun je jedna od najkorišćenijih namirnica u kuhinji - dodajemo ga u vodu, prelive, kolače, ribu, čaj... Međutim, koliko god bio zdrav i svestran, postoje stvari koje jednostavno ne bi trebalo raditi