"Chef" iz Novog Sada vam predstavlja smesu od rena za jačanje organizma ove zime
Treba brinuti o zdravlju svakog dana, a uslugu svom organizmu možete da učinite tako što ćete jesti posebnu smesu od rena.
Foto: Pexels (Kaboompics.com)
Pasta, ili smesa od rena sadrži neophodne sastojke koji pomažu jačanju imuniteta.
Ova pasta je puna vitamina C, antioksidanata i ima prirodna protivupalna svojstva!
Pasta se sastoji od par sastojaka, rena, meda i limuna.
Pročitajte ovaj fantastičan, jednostavan recept koji nam je spremila Milica Petrušić, kuvarica koja je radila po mnogim vrhunskim restoranima.
Sastojci koji su vam potrebni:
1 šolja rendanog rena
1/2 šolje meda
Sok od 1 limuna
Prstohvat soli (po želji)
Priprema smese:
Ren oljuštite i sitno ga rendajte. Budite oprezni, jer će imati jak miris i može vas iritirati oči.
U posudi pomešajte rendani ren, med i sok od limuna. Dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Ako želite, možete dodati prstohvat soli za dodatni ukus.
Stavite pastu u staklenu teglu i čuvajte u frižideru. Pasta se može koristiti nekoliko nedelja.
Konzumirajte jednu kašičicu dnevno, samostalno ili kao dodatak jogurtu, smutijima ili salatama.
"Chef" Milica Petrušić radila je po vrhunskim restoranima u Srbiji i Evropi, uključujući i one s čuvenim Mišelinovim zvezdicama, osvajala je razne nagrade po takmičenjima, a sada za 021 predstavlja ukusne i zdrave recepte.
Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Recepti
Povratak u detinjstvo uz desert koji je proslavila jedna uloga Milene Dravić - šnenokle
19.11.2025.•
2
Pojedina jela vraćaju nas u detinjstvo, a jedno takvo su šnenokle.
Ako nemate mnogo vremena za kuvanje: Kremasta pasta sa pavlakom i parmezanom
18.11.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za jednostavno, ali ukusno jelo idealno kada nemate mnogo vremena ni sastojaka.
Savršene za večeru: Zapečene palačinke sa paradajz sosom, sirom i origanom
17.11.2025.•
0
Slane palačinke punjene sirom, prelivene aromatičnim paradajz sosom i zapečene sa origanom daju bogat i topao obrok.
Kremast i primamljiv: Rižoto sa pršutom i parmezanom
16.11.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za rižoto punog ukusa i mirisa - sa pršutom i parmezanom.
Idealan za jesenje dane: Čupavi kolač od jabuka
16.11.2025.•
0
Ako volite kolače koji se brzo prave, mirišu na cimet i tople jabuke, ovaj čupavi kolač je pravi izbor.
Ideja za desert: Ukusna čokoladna torta - bez brašna
15.11.2025.•
0
Ovaj dekadentni čokoladni kolač bez brašna je prava poslastica za sve prave ljubitelje čokolade.
Recept dana: Pileći paprikaš sa knedlama
14.11.2025.•
0
Ukoliko ste već počeli da razmišljate o ručku za vikend, evo predloga.
Predlog za ručak: Ćufte sa origanom u paradajz sosu + pire krompir
13.11.2025.•
2
Danas vam predlažemo jedan recept s mediteranskim šmekom - ćufte u paradajz sosu s origanom.
Ideja za doručak: Pašteta od čvaraka
12.11.2025.•
1
Iako su i sami čvarci nekada smatrani hranom siromašnih, danas je to ipak cenjeni specijalitet.
Voćni kolač sa pudingom od vanile bez pečenja
12.11.2025.•
2
Ako tražite brz, osvežavajući i lagan kolač bez pečenja, ovaj recept je idealan izbor.
Predlog za ručak: Francuski krompir sa jajima i kobasicom
12.11.2025.•
5
Ukoliko imate vremena, volite da slažete musake i slična jela, francuski krompir je jelo za vas.
Brza pasta sa piletinom i povrćem
11.11.2025.•
0
Ukusna i kremasta večera spremna za samo 20 minuta, idealna za užurbane večeri kada želite nešto jednostavno, a hranljivo.
Čak i ako niste fan džigerice - probajte je na ovaj način: Pileća džigerica sa karijem i pire krompirom
10.11.2025.•
0
Ako niste preterani ljubitelj džigerice, što pileće, što svinjske, to se možda promeni uz ovaj recept. Tajna je u kariju.
Savršen dodatak ručku: Hrskavi pečeni krompir iz rerne sa belim lukom i parmezanom
09.11.2025.•
0
Krompir je nezaobilazna namirnica u gotovo svakoj kuhinji, a uz pravi recept može postati pravo malo remek-delo.
Ukusan dodatak doručku ili večeri: Jednostavna pašteta od gljiva
09.11.2025.•
0
Evo jednostavnog i ukusnog recepta za paštetu od gljiva, koja se lako sprema i savršena je kao namaz za hleb, tost ili krekere.
Cimet rolnice: Kako ih pripremiti?
08.11.2025.•
0
Cimet rolnice su recept kome se uvek rado vraćamo dolaskom prvih hladnih i kišovitih jesenjih dana.
Recept dana: Pečene tortilje sa sirom i povrćem
07.11.2025.•
0
Ako razmišljate o ručku ili večeri, evo jednog predloga.
Predlog za ručak ili večeru: Zapečeni karfiol sa mesom, sirom i pavlakom
06.11.2025.•
3
Danas vam donosimo jedan ukusni recept za zapečeni karfiol sa mesom, sirom i pavlakom - savršen za porodični ručak ili večeru.
Sočan i ukusan: Banana hleb sa čokoladom i rumom
05.11.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za sočan banana hleb sa čokoladom i rumom - savršen spoj mirisa, ukusa i teksture.
Stari dobri klasik: Čokoladne kocke sa rumom i keksom
04.11.2025.•
0
Ovo je tip kolača koji uvek nestane prvi sa stola.
Predlog za ručak: Lazanje sa mlevenom ćuretinom i šampinjonima
03.11.2025.•
0
Ako ste u potrazi za ukusnim jelom koje će oduševiti celu porodicu, lazanje sa mlevenom ćuretinom i šampinjonima su pravi izbor.
Komentari 2
PCELAR
Kupovina direktno od pčelara: Potražite lokalne pčelare ili pčelarske udruženja. Često će prodavati med direktno potrošačima, što garantuje bolju kontrolu nad kvalitetom.
Tržnice i sajmovi: Lokalni tržnici i sajmovi su takođe dobra mesta za pronalaženje kvalitetnog meda, jer pčelari često izlažu svoje proizvode.
Specijalizovane prodavnice: Potražite prodavnice koje se specijalizuju za prirodne proizvode ili zdrave namirnice. One često nude med od proverenih dobavljača.
Proizvodi sa sertifikatima: Ako kupujete u prodavnicama, tražite med koji ima sertifikate o kvalitetu ili poreklu, kao što su organik ili druge relevantne oznake.
Istraživanje i preporuke: Pre nego što kupite, istražite i pročitajte recenzije ili tražite preporuke od prijatelja ili porodice.
S obzirom na važne informacije o kvalitetu meda, uvek je dobro biti oprezan i informisan prilikom kupovine.
.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar