Šta muškarci traže kod žene

Iako se neki muškarci možda tokom cele mladosti zabavljaju s otvorenim devojkama koje su sklone zabavi i površnim odnosima, naposletku za život biraju potpuno drukčiju partnerku.
Iako se neki muškarci možda tokom cele mladosti zabavljaju s otvorenim devojkama koje su sklone zabavi i površnim odnosima, naposletku za život biraju potpuno drukčiju partnerku. Razlog za to leži u tome što od dugoročnih partnerki žele drugačije kvalitete.

Muškarci imaju dve liste kriterijuma za žene – jedna sadrži kvalitete koje su važne za kratkoročne partnerke, a druga uslove koje moraju ispunjavati partnerke na duge staze. Te dve liste su različite. Evo koji su kriterijumi muškarcima dokazano važni prilikom izbora partnerke s kojom računaju na duže vreme:

Ličnost

Ličnost je teško opisati rečima jer, koliko na svetu ima ljudi, toliko ima i ličnosti. Dok neki muškarci vole nežne, krhke i pomalo plašljive žene, drugi su skloniji snažnim ženama koje su samosvesne i samostalne. Dakle, od želja muškarca zavisi kakva će ga ličnost privući. Međutim, koliko god izgledalo kao kliše, privlačna ličnost je ona kada je žena ono što jeste i kada ne glumi nekog drugog.

Privlačnost

Kad traže dugoročne partnerke, muškarci žele privlačne žene. To ne znači da žele one koje okolo hodaju u ultrakratkim minićima i s dubokim dekolteima. Žele žene koje privlače i svojom ličnošću, ali i stilom odevanja i izgledom tela. Naravno, lepota je u očima onoga koji posmatra – nekome su privlačne ozbiljne i vitke žene u strogim odela, a drugima slatkice u šarenim haljinama i s možda pokojim kilogramom viška.

Pamet

Iako i danas ima muškaraca koji ne žele pametne žene pored sebe, većina ipak želi da im partnerka za duge staze ima i tu odliku. S pametnim ženama lakše je živeti, a one znaju i da priskoče u pomoć kada se dogode neki ozbiljni problemi. Pametne žene s ponosom uvode u svoje društvo i ne boje se da će ih osramotiti. Osim toga, ako od žene žele i decu, tada će svakako hteti da im potomstvo odgaja pametna žena.

Smisao za humor

Život je, naravno, uvek lepši uz osobe koje imaju smisao za humor. Smeh je lek, ali i snažan afrodizijak, pa ne čudi da muškarci navode smisao za humor kao jednu od glavnih odlika partnerki koje žele na duge staze. Žena koja ima dobar smisao za humor prijatno je društvo čak i u najtežim trenucima, piše tportal.

Dobro telo

Prilikom odabira dugoročnih partnerki, muškarci procenjuju i ženino telo. S obzirom da su vizuelna bića, žele da njihove partnerke budu lepo građene. To ne znači da moraju imati savršeno telo, ali muškarci od svoje potencijalne supruge očekuju da bude skladno građena. Lepo telo pokazuje i da se žena brine za sebe i da će znati da se brine i za svog muškarca.

  • Mislilac

    02.11.2010 09:12
    Odgovor
    Muškarci traže od žene da zna 70 stvari.Da kuva i 69 :)
  • @Vlad@Darija

    28.10.2010 15:23
    Sto sve zajedno govori o ogromnom nerazumevanju izmedju ljudi u danasnjoj Srbiji i koliko je sve to veoma,veoma tuzno.
  • juliet's muffin

    28.10.2010 14:42
    ...
    Sve što reče Darija...potpisujem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.