Kakvi muškarci plaćaju za seks?

Oženjen, belac, zarađuje više od sto dvadeset hiljada dolara godišnje i na prostituciju gleda kao na jedan od svojih hobija.
Oženjen, belac, zarađuje više od sto dvadeset hiljada dolara godišnje i na prostituciju gleda kao na jedan od svojih hobija.

Ovako bi izgledao prosečan korisnik seksualnih usluga koji se ne libi da plati za seks, pokazuje novo istraživanje čiji su rezultati objavljeni 22. marta u časopisu "Journal of Offender Therapy and Comparative Criminology".

Rezultati studije koju je sproveo američki Istraživački centar za nacionalno mišljenje pokazuju da je u trenutku ispitivanja svega četrnaest posto muškaraca platilo za seks u jednom trenutku svog života. Ispitivanje je sprovedeno 2010. godine i tek svaki stoti ispitanik priznao je da je te godine koristio usluge seksualnih radnica, što i dalje nije zanemarljiva brojka.

Označeni kao "hobisti", oni koji na plaćanje seksualnih usluga gledaju kao na hobi, ovi muškarci radije kruže internetom tražeći zadovoljenje svojih potreba, nego što stupaju u kontakte sa prostitutkama preko makroa ili u javnim kućama. Uglavnom smatraju da prostituciju treba legalizovati i veoma su liberalni kada je seks u pitanju.

Takođe tvrde da žene koje nude seksualne usluge uživaju u svom poslu i bez problema bi se venčali sa prostitukom.

Kada je 1948. godine objavljena, u to vreme skandalozna, studija koja je pokazala da je 69 posto Amerikanaca bar jednom platilo za seks, svi su bili šokirani. Čini se da se situacija od tada značajno promenila, što pokazuje ne samo pomenuta već i ranije slične studije.

Tako je istraživanje centra "Prostitution, Research & Education" iz 2011. godine poredilo sto jednu osobu koja plaća za seks i sto osoba koje to nikada nisu učinile. Rezultati su pokazali da ispitanici iz prve grupe često imaju kriminalnu prošlost, najčešće uključujući i silovanje.

  • 28.03.2013 19:35
    @Xx - Vecina
    tako je ...- videcemo divne, lepe, fine i pametne zene i onda, otvoricemo oci i probudicemo se, pa cemo onda pogledati malo sire i dublje
  • lepota poroka - @Xx

    28.03.2013 14:42
    Vecina
    To sto se vecina ne slaze, ne znaci da Xx nije u pravu... Znaci samo da treba da se zabrinemo za buducnost covecanstva, ako tako razmislja vecina...

    Otvorite oci i pogledajte malo sire i dublje - videcete divne, lepe, fine i pametne zene, koje interesuje kakav je muskarac u stvari, a ne koliko ima novca...
  • lepota poroka

    28.03.2013 12:08
    @Xx
    pa po broju minusa mozes da vidis da se vecina ne slaze sa tobom

    kazes "Sve dok ženu gledaš kroz novac, svaka će delovati preskupo. Kada je gledaš kao ljudsko biće, partnerku, novac ti neće biti ni na kraj pameti"...divna zamena teza, jer zene su te koje gledaju muskarca kroz novac, kao dobavljaca a ne kao na ljudska bica, jer onda zenama novac ne bi bio ni na kraj pameti

    kazes "Nisu sve žene orijentisane na automobile, stanove, nakit, većina traži muškarca"- to mozes da pricas deci pred zabavistem

    sto se tice tvog "Stereotipi koji se promovišu na jeftinim TV kanalima nemaju mnogo veze sa normalnim i običnim svetom"
    pa pobogu, mi i zivimo u svetu stereotipa i ugledamo se na zivot sa tv ekrana i filma, bar je kod vecine tako, sto ce reci da je nenormalno postalo normalno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.