Kažnjeni jer nisu pomogli penzioneru koji je pao u banci

Nemački sud kaznio je troje ljudi jer nisu hteli da pomognu penzioneru koji je u nesvesti ležao na podu banke, već su ga obilazali, pa čak i preskakali.
Kažnjeni jer nisu pomogli penzioneru koji je pao u banci
Foto: Pixabay
Slučaj koji se dogodio pre gotovo godinu dana zabeležen je i kamerom. Na snimku se vidi kako se penzioner star 83 godine onesvestio i udario glavom o pod, da bi potom ležao bez svesti ispred bankomata u banci u gradu Esenu.
 
"Niko nije želeo da pomogne", rekao je sudija Karl-Peter Vitenberg kada je izricao novčane kazne od 3.600 evra 39-godišnjoj ženi i dvojici muškaraca starih 55 i 61 godinu.
 
Dvoje optuženih izjavilo je na suđenju da su mislili da je 83-godišnji penzioner beskućnik ili da je zaspao. Nakon sedam minuta neko je pozvao hitnu pomoć, koja je došla za 20 minuta i prevezla čoveka u bolnicu.
 
On, međutim, nije dolazio svesti i nakon nedelju dana je preminuo u bolnici. Kako su rekli lekari, to bi se dogodilo i da je dobio lekarsku pomoć odmah nakon pada.
  • Šogun

    18.09.2017 20:34
    Ljudima ne treba pomagati jer ionako pre ili kasnije umru? Ne kontam olakšavajuću okolnost...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin