VIDEO: Peruanska imperija žrtvovala 140 dece

Arheolozi kažu da su našli dokaze o najvećem pojedinačnom slučaju žrtvovanja dece na jednoj pretkolumbijskoj lokaciji u severnom Peruu.
Stručnjaci koji su rukovodili iskopavanjem, izjavili su agenciji AP da su na mestu Las Ljamas nađeni kosturi 140 dece koja su imali između pet i 14 godina, kada su ceremonijalno žrtvovana pre 550 godina. Na istom metu su nađene i kosti životinja, 200 mladih lama koje su očigledno žrtvovane istog dana.
 
Grobnica je kod današnjeg grada Truhilja, iz doba imperije Ćimu.
 
Tragovi i analize ukazuju da su deca i životinje žrtvovani u verovanju da će to umiriti poplave koje su u to doba bile razorne.
 
  • XX

    30.04.2018 10:15
    Covek
    Kroz celu istoriju covecanstava uvek je neukost i glupost rezultirala strasnim stradanjima..ili je u pitanju vera u nesto? ili novac?
    Covek je uvek bio i ostace najgora vrsta i ako ima i svest o izboru izmedju dobrog i zla!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin