Britanski turisti najvuše piju

Po istraživanju koje je sproveo "Trip Advisor", popularni portal o putovanjima, Britanci i Britanke najviše vole da "zaliju" kada su u tuđini.

Po istraživanju koje je sproveo "Trip Advisor", popularni portal o putovanjima, Britanci i Britanke najviše vole da "zaliju" kada su u tuđini.

 

Istraživanje je obuhvatilo oko 6.000 evropskih putnika, uključujući Britance, Francuze, Italijane, Špance i Nemce, a 65 odsto anketiranih britanskih turista je priznalo da kad otputuje voli da se opusti, te pije više nego kod kuće.

29 odsto su takozvani "dolivači", koji tokom jednog turističkog dana popiju pet i više alkoholnih pića. Koliko god bili opijeni, Britanci ne zaboravljaju da dolaze iz hladne, tmurne i kišovite Engleske, sa aristokratskom belom puti, te čak 94 odsto ispitanika ne izlazi iz hlada a da se prethodno nije namazao kremom za sunčanje.

Kada Italijani otputuju, nisu raspoloženi za piće, te piju manje nego kod kuće za 28 odsto, ali su zato raspoloženi za cigarete, te puše na odmoru 27 odsto intenzivnije nego inače.

Francuzi misle da su lepši kad pocrne, te 12 odsto ispitanika ove nacionalnosti priznaje da ih uopšte ne brine zaštita od štetnog dejstva sunca. Ne samo tamniji, Francuzi se kući vraćaju i rekonstruisani, jer 12 odsto njih rado koristi odmor kako bi se podvrgli nekoj plastičnoj operaciji.

  • Stari Grad

    30.05.2011 08:34
    hehe, a mi kao ovo pa ne znamo...
  • Golden Blat

    29.05.2011 16:48
    Pravopis
    Najvuše?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja