Letuje u Libiji sa pobunjenicima

Strani novinari pronašli su mladog Amerikanca u libijskoj pustinji s automatskom puškom na ramenu, piše italijanski list "Corriere della Sera" u svom internet izdanju.
Strani novinari pronašli su mladog Amerikanca u libijskoj pustinji s automatskom puškom na ramenu, piše italijanski list "Corriere della Sera" u svom internet izdanju.

Džeon ne zna ni reči arapskog, a ne razume baš ni odnose u Libiji, ali je ipak odlučio da provede praznike s libijskim pobunjenicima. Pre dve nedelje stigao je avionom u Kairo i odande doputovao u Libiju. Smatra da je "prava stvar" učestvovati u jednoj od "retkih pravih revolucija". Novinarima "Christian Science Monitora" i "The Nationala" Džeon je rekao da ne zna kako će se libijska revolucija završiti, ali da ionako namerava da se vrati kući u Los Anđeles do početka semestra.

Zamolio je novinare da njegovim roditeljima, koji ne znaju gde se on upravo nalazi, ne govore ništa o njegovom boravku u Libiji. U Libiju je došao kako bi pucao, ispričao je 21-godišnji student. Priznao je da je zasada samo nekoliko puta pucao u vazduh.

"Mladi stranac", kako ga zovu njegovi libijski saborci, koji se nipošto ne žele pouzdati u njegove vojničke veštine, postao je svojevrsna maskota jedinice. Kako bi mu odali željenu počast, dali su mu i arapsko ime Ahmed al-Maghrabi Saidi Barga. Džeon se takođe pohvalio novinarima kako je ovakva vrsta odmora izvrsna za skromni studentski džep, jer proteklih dana zahvaljujući gostoprimstvu libijskih revolucionara nije potrošio ni dolar.

Upitan da li je zabrinut za vlastitu sigurnost rekao je: "Zapravo ne. Verujem u sudbinu".
  • LimanacNS

    06.09.2011 12:53
    Svašta...
    Kakav papan. Onsve to shvata kao dobro zezanje, a to jako ne valja. Odosmo u očin svi kolektivno, čini mi se...
  • Ljuba

    03.09.2011 17:57
    :-(
    Došao da puca. Majko mila, kakva kretenčina! Ovo je normalan i očekivan vid "zabave" za generaciju odraslu na reality televiziji, za koju nema nikakve razlike između rata i kompjuterske pucačine. Za par godina očekujem "rat uživo", "revoluciju izbliza" ili "genocid na dlanu" u ponudi turističkih agencija, a za one sa plićim džepom i manjom adrenalinskom ovisnošću istoimene reality show programe. Ovakav svet i treba da propadne!!!
  • z'bant

    03.09.2011 15:55
    mmmmm...
    ...ajkuti j..em,koje su nama budale drzavu rasturile.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja