Turistima traže prijavu boravka u CG

Turistima koji izlaze iz Crne Gore od ove godine je potrebna potvrda o prijavi boravka, što pravi veliku konfuziju na granici prilikom izlaska iz te države, pišu podgoričke "Dnevne novine".

Turistima koji izlaze iz Crne Gore od ove godine je potrebna potvrda o prijavi boravka, što pravi veliku konfuziju na granici prilikom izlaska iz te države, pišu podgoričke "Dnevne novine".

List navodi da su hotelijeri i gosti začuđeni tim propisima, jer ih niko nije obavestio o novoj obavezi. Potvrdu o prijavi boravka turistima je dužan da izda vlasnik smeštaja u kojem su boravili.

Suština pravilnika koji je donelo Ministarstvo unutrašnjih poslova je da se svaki turista koji boravi duže od sedam dana u Crnoj Gori mora prijaviti policiji u mestu u kojem boravi.

Kontrola prelaska na granicama je zakonska obaveza, ali to što se traži potvrda o prijavi boravka može se tumačiti kao želja države da na nepropisan način kontroliše da li je turistima naplaćena boravišna taksa. Za kontrolu naplate takse su zadužene poreske službe, a ne policija, navode "Dnevne novine".

  • lala

    29.06.2012 11:43
    ...a ka će ne zna se...
    Prekjuče se vratio iz CG, niko mi ništa nije tražio. Tačno je da je prijava boravka obaveza svakog stranca pa i nas "stranaca" u CG ali to se retko kada traži na bilo kojoj granici.

    Podgorički list je očigledno hteo da nastavi seriju "promotivnh" kampanja CG-turizma koje su se kretale od pojave ajkula u Boki, preko "crnogorskog"!?! virusa, kampovanja našeg vladike na "granici" pa do ovih potvrda.

    Jedino još nije viđena orka sa mladunčetom kako kasapi turiste na Ričardovoj glavi, a ka će ne zna se...

    Ne ljubim preterano nikakvu novokomponovanost, od državne, preko novojezičke do muzičkih i estetskih botoksovanja, i braći crnogorcima bih mogao svašta prebaciti, ali ovo je smešno.

    Nego da mi vidimo ko će da zastupa "naše" interese u našem lepom gradu. Ovo više nisu ni "brakovi iz nteresa" ovo mi liči na "Sedefu majka buđaše", mada ja više volim da čujem onu "Dobro jutro (Probudi se) Vojvodino"
  • hm

    23.06.2012 13:52
    a šta ako idem da kampujem u prirodi u šatoru na durmitoru 10 dana?
  • 23.06.2012 11:20
    Jos jedan razlog vise da neidem tamo iako nisam bio 13 godina a koliko vidim necu ni u narednih 13

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.