Svega trećina građana Srbije bila na letovanju

Na letovanje je ove godine išlo svega 30 odsto građana Srbije, a najčešći izbor za odmor je bilo crnogorsko primorje, rezultat je istraživanja agencije Medium Galup.

Na letovanje je ove godine išlo svega 30 odsto građana Srbije, a najčešći izbor za odmor je bilo crnogorsko primorje, rezultat je istraživanja agencije Medium Galup.

Kako se precizira, od onih koji su išli na letnji odmor 41,5 odsto je izabralo crnogorsko primorje, a 21 odsto Grčku. Istraživanje "Kako smo proveli leto 2012" kompanija za istraživanje tržišta, javnog mnjenja i medija "Medium Galup" je realizovala poslednje nedelje septembra na uzorku od 1.011 ispitanika, koji reprezentuju punoletnu populaciju Srbije.

Navodi se da je 11 odsto ispitanika koji su išli na odmor letovalo u banjama Srbije, 6,2 na moru u Turskoj, a na srpskim planinama 5,5 odsto.

Sledi letovanje u Bugarskoj, gde je bilo 4,3 odsto ispitanika, u Hrvatskoj njih 2,8 odsto, u španskim morskim letovalištima 1,4 odsto, u Italiji 1,2 odsto, a u Egiptu 0,7 procenata.

Skoro dve trećine, odnosno 60 odsto, samostalno je organizvalo odmor, dok je 32 odsto letovalo preko turističkih agencija. Precizira se da je 49 odsto turista iz Srbije na odmor putovalo automobilom, 40 odsto autobusom, osam odsto avionom i tri odsto vozom.

  • G

    20.10.2012 08:42
    Ne vidim razlog da se iko zbog ovoga buni. Kukate kako nemate ni za račune, a svakog 1. maja NIKO POD MILIM BOGOM ne protestuje, nego su svi od reda na roštiljanju. Čekate da neko drugi to uradi umesto vas?
  • Biba

    19.10.2012 19:28
    čudo
    i ova trećina je uspeh s obrzirom da tri četvrtine njih nema čime ni račune, ni hranu da plate...
  • Novonasađen

    19.10.2012 13:36
    pomoć prijatelja
    Svakog leta zamolim prijatelje,da mi posude suvenire sa mora na nedelju dana,pa se falim komšiluku.Doduše,kako je krenulo,neću imati od koga da posuđujem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja