Putovanja na koja morate da odete bez dece

Pogledajte koja su mesta, po izboru popularne internet stranice za putovanja Budgettrael, savršena za putovanja pre nego što se odlučite da imate decu.
Pogledajte koja su mesta, po izboru popularne internet stranice za putovanja Budgettrael, savršena za putovanja pre nego što se odlučite da imate decu.

Novi Zeland

Spektakularna prirodna čuda i zanimljivi gradovi Novog Zelanda su nešto što bi ovu destinaciju trebalo da stavi na sam vrh vašeg spiska destinacija koje treba posetiti bez dece. Pogotovo kada pomislite na brojna presedanja, čekanja na aerodromima i sate provedene u avionu koja se mogu pretvoriti u pravu noćnu moru ako ste sa decom.

Putovanje je najbolje započeti u Ouklandu, odakle možete severno na jedrenje i planinarenje ili južno u Velington. Obavezno posetite grad Krajstčurč i probajte vino u lokalnim podrumima. Jedinstvena kolonija plavih pingvina i grad Oamaru takođe su odlična mesta za posetiti.

Diznilend

Ukoliko mislite da je magičan svet Mikija i Mini samo za decu, razmislite ponovo. Poseta jednom od ova dva zabavna parka potpuno je drugačija kada u avanturu krenete sami, posebno zbog toga što nećete morati da jurite u hotel kako bi presvukli ili nahranili potomstvo.

Pored toga, u provodu možete ostati do kasnih večernjih sati.

Dizni zabavni parkovi pobrinuli su se da imaju i sadržaj za odrasle poput dobrih restorana i mesta na kojima se može popiti dobra čaša vina.

Pariz

Mnogima je ovaj grad najromantičniji na svetu. Mesto gde mogu da uživaju u senci Ajfelovog tornja, plove niz Senu uz zalazak Sunca ili da ispijaju kafu u nekom od boemskih kafića. Međutim, ove utiske vrlo lako mogu pokvariti  plač dece, a iz kafića bi mogli da vas izbace zbog toga što se deca igraju sa hranom i smetaju drugim gostima.

Rut 66

U Americi je mnogo puteva koji su odredili istoriju te zemlje kao Rut 1 ili Blu Ridž Parkvej. Ali nema slavnijeg i posećenijeg puta od preko 3.900 kilometara dugog Rut 66 koji je 1926. godine povezivao Čikago i Los Anđeles prolazeći kroz osam saveznih država.

Odlazeći na ovakvo putovanje bez dece izbećićete da vam sa zadnjeg sedišta određuju šta ćete u kolima slušati i čuveno pitanje – "da li smo stigli?".

Osim toga, deca bi mogla da kolutaju očima na vaš izbor restorana koji čuvaju uspomenu na najslavnije dane ovog puta. Uz brojne zanimljive gradove uz njega, možete upoznati i neke od najlepših prirodnih znamenitosti Amerike poput Velikog kanjona.

Makao

Uglavnom, putovanja na mesta gde su kockarnice važan deo turističke ponude teško su ostvariva sa decom koja nisu starija od 18 godina. Ova bivša portuglaska kolonija nalazi se nedaleko od Hong Konga i izrasla je u jednu od najvećih kockarskih destinacija sveta.

Makao je najstarija evropska kolonija na kineskom tlu pa ima dosta znamenitosti i kolonijalnog razdoblja, a zbog mešanja kultura ima i veliki broj zajedničkih praznika i festivala.

Krstarenje Atlantikom

Iako se krstarenja često doživljavaju kao savršena porodična aktivnost, plovidba preko okeana je nešto drugačija pošto podrazumeva veliki broj dana i noći provedenih na moru.

Iako bi to moglo da znači više dana provedenih uz bazen sa koktelom, deca bi vrlo lako mogla da na otvorenom moru izgube živce bez obzira na zanimljiv dečiji sadržaj na brodu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja